Tinerii liberali suceveni vor face campanie din usa in usa


Intră acum și în grupul de

Reporter- Domnule Bilius, va numarati printre tinerii candidati ai PNL la alegerile locale din acest an. Deoarece multa lume inca nu va cunoaste va rog pentru inceput sa va prezentati si sa spuneti ce v-a determinat sa acceptati locul pe lista?

Vasile Bilius-Sunt tinar. Este adevarat. Dar sa nu uitati ca politic mi-am inceput activitatea de acum 5 ani la APR si nu am incetat pina acum. Sunt licentiat in Istorie- Geografie al Universitatii Stefan cel Mare Suceava promotia 2002 dupa care mi-am continuat studiile la Universitatea Al. I. Cuza Iasi unde am aprofundat partea de istorie veche a Romaniei. Bineinteles nu ma voi opri aici. Totodata, profesez la o unitate scolara din municipiul Suceava. Cu privire la locul de pe lista pe care il consider eligibil si in urma votului de incredere pe care l-am primit in sala in ziua de 13.04.2004, cred ca s-a procedat corect deoarece sunt reprezentantul a cel putin 1/3 din membri PNL la nivel de municipiu. Vreau sa pun umarul la schimbarea in bine a fetei municipiului Suceava, deoarece consider ca am vointa, capacitatea si tenacitatea necesare.


R- Conduceti organizatia de tineret a PNL din municipiul Suceava. Ce actiuni a-ti intreprins din aceasta calitate, actiuni care au avut impact asupra categoriei sociale pe care o reprezentati?

V.B.– Consider ca Organizatia Municipala de Tineret a PNL Suceava reprezinta foarte mult cantitativ. Totusi, calitativ cred ca in 2004 vom fi majoritari. Impreuna cu biroul pe care il conduc am realizat foarte multe in cadrul acestei organizatii comparativ cu anul 2000. Rezultatele se vad, iar interesul nostru este de a continua aceste activitati. Actiunile au fost multiple, iar recunoasterea pe plan intern a partidului confirma acest lucru.


R- Cum ati colaborat cu organizatiile de tineret a celorlalte partide?

V.B.- Am colaborat si vom colabora cu celelalte organizatii de tineret politice, mai intens cu cele din opozitie. Scopul nostru se suprapune de cele mai multe ori si cu interesul organizatiilor de care apartinem, adica de a ajunge la guvernare.

R- Care sunt principalele probleme ale tineretului din municipiul resedinta de judet si cum vedeti rezolvarea lor?

V.B.-Problemele tineretului sunt multiple in acest municipiu. Daca as enumera citeva cred ca nu as spune nimic nou.

Lipsa locuintelor, a locurilor de munca nesiguranta zilei de miine, continuind cu cele privind locurile de destindere pentru tineret. Lipsa unui spatiu adecvat pentru manifestarile artistice, culturale cu atit mai mult cu cit in municipiul Suceava exista si o Universitate. Aceste probleme se puteau rezolva intr-un procent foarte ridicat, daca interesul celor ce ne administreaza municipiul ar fi fost la fel de ridicat. Candidatul nostru la functia de primar al Sucevei are solutia pentru rezolvarea majoritatii problemelor, cum ar fi cea a locuintelor. Acesta este si motivul pentru care noi tinerii il si sustinem. Ce putem face? Acum sa speram iar in viitor sa fim mai atenti .

R- Au avut tinerii un sprijin in autoritatile locale in acest mandat ?

V.B.– Cu privire la sprijinul din acest mandat la nivel de tineret daca ar fi existat un sprijin real s-ar fi facut mai multe pentru noi cei despre care se spune ca reprezentam viitorul. Motiv pentru care nu ne ramane decit ca acest viitor sa incercam sa-l cream singuri, cu forte proprii pentru a nu mai astepta sa-l construiasca altii in numele nostru.

Sunt convins ca autoritatile au facut si un lucru bun pentru tineret, acela ca prin neglijenta de care au dat dovada, tinerii, au fost nevoiti sa-si ia singuri soarta in miini, implicandu-se si in politica. Cel mai adesea in partidele de opozitie.


R- Cum veti aborda campania electorala care bate la usa?

V.B.– In campania electorala care se apropie, rolul tinerilor este foarte important. Ne vom concentra in primul rind pe campania din usa in usa considerand ca va fi cheia succesului in anul 2004.


Intră acum și în grupul de