Risc de polei pe drumurile din judetul Suceava! Vezi ce masuri a luat prefectul in acest sens


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, că până în prezent pe sectoarele de drumuri naţionale din judeţ nu s-a depus zăpadă, precipitaţiile fiind slabe. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, cea mai mică temperatură a fost de zero grade Celsius, la Poiana Stampei şi a nins în zonele înalte, pe Rarău şi Giumalău, dar nu s-a depus zăpadă pe drumuri.

florin sinescu3

Sinescu a arătat însă că din cauza frigului, există riscul producerii de polei, motiv pentru care a solicitat conducerilor secţiilor de drumuri naţionale să intervină cu materiale antiderapante în special în zonele podurilor şi podeţelor unde se formează, în mod special, polei. Totodată, prefectul de Suceava a spus că a solicitat Poliţiei Rutiere să acţioneze în trafic pentru evitarea producerii unor blocaje.

 În judeţ sunt pregătite să intervină două utilaje UNIMOG cu lamă şi răspânditor pe sectorul Secţiei Drumuri Naţionale Suceava cu un stoc de 400 de tone material antiderapant amestec, iar de la Secţia Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc vor acţiona două utilaje UNIMOG cu lamă şi răspânditor la care se vor mai adăuga în cursul zilei de miercuri încă două utilaje care vor sosi de la DRDP Iaşi. Stocul pentru zona de munte este de 200 tone sare şi 1382 tone material antiderapant amestec.

Având în vedere fenomenele meteo anunţate pentru următoarea perioadă temperaturi scăzute şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare utilajele vor efectua patrulări pe toate drumurile naţionale cu precădere în zonele unde în mod frecvent se produce polei (DN 17 – pasul Mestecăniş şi pasul Tihuţa precum şi DN 17 A – pasul Ciumârna, Palma)

Tot la nivelul judeţului Suceava în perioada imediat următoare traficul pe drumurile publice va fi monitorizat de un număr de 30 de echipaje de poliţie şi 56 de poliţişti.

„Participanţii la trafic să ţină cont de indicaţiile primite de la agenţii de poliţie şi să aibă maşinile echipate corespunzător condiţiilor meteo” a precizat prefectul Florin Sinescu.

 

Judeţul Suceava se află sub atenţionare cod galben de vreme severă fiind prognozate precipitaţii sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi sub formă de lapoviţă şi ninsori în zona subcarpatică şi de munte, dar şi intensificări ale vântului care pe crestele montane pot depăşi 100 km/h, viscolind zăpada.


Intră acum și în grupul de