Autoturism cu tigari de contrabanda in valoare de peste 125.000 lei, retinut la frontiera romano-ucraineana


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au depistat două persoane care au încercat  să introducă ilegal în România peste frontiera de stat 12.500  pachete cu ţigări de contrabandă. Ţigările, în valoare de aproximativ 125.000 lei,  au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă respectiv complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Potrivit unui comunicat de presă al STPF Suceava, miercuri, la nivelul Sectorului PF Brodina, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

„Astfel, în jurul orelor 17.30, lucrătorii noştri au depistat, pe raza localităţii Ulma, un autoturism marca Mitsubishi Pajero înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau suspiciuni că transporta ţigări de contrabandă. S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri la control autoturismul în cauză, moment în care şoferul maşinii a  demarat în trombă pe un drum forestier din apropiere. Imediat, poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase, la scurt timp autoturismul fiind descoperit abandonat în curtea unui imobil aflat în construcţie.  În interiorul acestuia, au fost observate mai multe colete învelite în folie neagră, ce conţineau ţigări de contrabandă”, precizează sursa citată.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate două persoane implicate în activitatea infracţională, Ştefan M., în vârstă de 42 ani, conducătorul autoturismului în cauză, şi Petru  B., de 36 ani, care avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost dus la sediul S.P.F. Brodina unde, în urma inventarierii coletelor din interiorul acestuia, s-a constatat că este vorba despre 12.500 pachete de ţigări marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 125.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Mitsubishi Pajero a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina  în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui Ştefan M. acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar lui Petru B. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Cercetările sunt continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, se arată în comunicatul de presă al STPF Suceava.


Intră acum și în grupul de