Petre Similean – presedintele Biroul Electoral Central

Judecatorii Alexandra Manescu (de la sectia Civila), Petre Similean (sectia Penala), Margareta Teodorescu (sectia Penala), Edita Lovin (sectia Comerciala), Maura Olaru (sectia Comerciala), Adriana Chioseaua (sectia Comerciala) si Magdalena Dumitru (sectia Contencios Administrativ) au fost desemnati membri ai BEC.

Judecatorul Petre Similean, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, va fi presedintele Biroului pentru alegerile din 6 iunie. El va fi secondat de judecatoarea Alexandra Manescu.

Momentul alegerii presedintelui Biroului Electoral Central dintre cei 7 judecatori desemnati a fost putin amanat de apelul neobisnuit al uneia dintre judecatoarele care tocmai isi auzise numele pe lista viitorului BEC.

Magdalena Dumitru, care a detinut presedintia BEC la alegerile locale din 2000, s-a declarat nemultumita de faptul ca a fost din nou aleasa ca membru al Biroului, subliniind ca spera ca politicienii si cei implicati in campania electorala sa dea dovada de corectitudine.

Vizibil tensionata, Magdalena Dumitru a cerut tuturor partidelor politice sa faca in asa fel incat lupta pentru putere in campania electorala sa nu aduca prejudicii tarii. Judecatoarea le-a cerut tuturor sa-si faca datoria astfel incat “sa nu ne simtim rau in postura in care suntem”.

Partidele politice reprezentate in Parlament – PSD, PD, PNL, UDMR si PRM –