Petre Similean – presedintele Biroul Electoral Central


Intră acum și în grupul de

Judecatorii Alexandra Manescu (de la sectia Civila), Petre Similean (sectia Penala), Margareta Teodorescu (sectia Penala), Edita Lovin (sectia Comerciala), Maura Olaru (sectia Comerciala), Adriana Chioseaua (sectia Comerciala) si Magdalena Dumitru (sectia Contencios Administrativ) au fost desemnati membri ai BEC.

Judecatorul Petre Similean, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, va fi presedintele Biroului pentru alegerile din 6 iunie. El va fi secondat de judecatoarea Alexandra Manescu.

Momentul alegerii presedintelui Biroului Electoral Central dintre cei 7 judecatori desemnati a fost putin amanat de apelul neobisnuit al uneia dintre judecatoarele care tocmai isi auzise numele pe lista viitorului BEC.

Magdalena Dumitru, care a detinut presedintia BEC la alegerile locale din 2000, s-a declarat nemultumita de faptul ca a fost din nou aleasa ca membru al Biroului, subliniind ca spera ca politicienii si cei implicati in campania electorala sa dea dovada de corectitudine.

Vizibil tensionata, Magdalena Dumitru a cerut tuturor partidelor politice sa faca in asa fel incat lupta pentru putere in campania electorala sa nu aduca prejudicii tarii. Judecatoarea le-a cerut tuturor sa-si faca datoria astfel incat „sa nu ne simtim rau in postura in care suntem”.

Partidele politice reprezentate in Parlament – PSD, PD, PNL, UDMR si PRM – isi vor desemna cite un membru care va face parte din Biroul Electoral Central.

Proaspatul presedinte al Biroului Electoral Central, judecatorul Petre Simileanu s-a ferit sa exprime temerile exprimate de Magdalena Dumitru.

El a spus ca judecatorii-membri BEC nu au de ce sa se teama de politicienii care vor face parte din Birou si ca ar fi mai bine daca „nu s-ar anticipa atita eventuala fraudare a alegerilor”.

Partidul de guvernamant a respins acuzatiile ca ar incerca sa fraudeze alegerile spunand, printre altele, ca la scrutin vor participa, asa cum nu s-a mai intamplat de mult timp, observatori internationali independenti.

Presedintele BEC, Petre Similean, urmeaza sa-l contacteze pe Eugen Bejenariu, ministru delegat la Secretariatul General al Guvernului, pentru a pune la dispozitia Biroului un sediu in care acesta sa-si desfasoare activitatea.


Intră acum și în grupul de