Creditul agricol este activ

Principala banca care a acordat credite in baza Legii nr 150/2003 a fost Banca Comerciala Romana SA, care pana la data de 31.03.2003 a acordat 910 miliarde lei beneficiarilor din 26 de judete, dintre care cele mai multe credite aprobate sunt in judetele Calarasi, Vaslui, Braila, Dolj si Teleorman. Majoritatea acestor credite au avut ca destinatie infiintarea culturilor din primavara anului 2004.

Pentru anul 2004 este prevazuta in bugetul de stat suma de 100 miliarde lei pentru sustinerea acestei actiuni iar pana la data de 14 aprilie 2004 s-au efectuat plati la 2 cereri depuse de beneficiarii acestui sprijin acordat de la Bugetul de Stat, in judetele Vrancea si Iasi pentru activitati zootehnice in valoare de 660.000.000 lei.

La nivelul judetului Vaslui, filiala Bancii Comerciale Romane a acordat credite pentru productie la 11 agenti economici, in valoare totala de 233,8 miliarde lei. Dintre firmele care au apeleat la un astfel de credit cele mai reprezentative sunt SC R-AGRO SA Falciu (22 miliarde lei), SC Comcereal SA Vaslui (140 miliarde lei), SC Marul de aur SRL Munteni de Jos (2 miliarde lei), SC Agrocomplex SA Barlad (62 miliarde lei).

In judetul Calarasi, sucursala Bancii Comerciale Romane a acordat credite in valoare de 235,6 miliarde de lei, printre societatile care au beneficiat de aceasta forma de sprijin numarandu-se Agrozootehnica Drumu Subtire (70 miliarde lei), Nutricom Oltenita (50 miliarde lei), Avicola Calarasi (20 miliarde lei), AGRO Chirnogi (50 miliarde lei).

Creditul s-a contractat pentru activitati curente de productie agricola, mai exact pentru infiintarea si intretinerea culturilor agricole precum si pentru aprovizionarea cu materii prime si pentru procesarea hranei si asigurarea medicamentelor si tratamentelor medicale pentru pasari.

Doamna Daniela Preoteasa, sefa Biroului Contabil de la Nutricom Oltenita ne-a declarat ca destinatia creditului a fost achizitiona