Modalitati de acordare a ajutoarelor romanilor raniti in atentatul din Madrid

Ajutoarele, in valoare de 100 de milioane de lei, se platesc pentru fiecare ranit confirmat de autoritatile spaniole; Ambasada Romaniei la Madrid va comunica Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei listele cu persoanele care vor primi sumele prevazute.

Banii se acorda din bugetul MMSSF, pe baza aprobarii Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, direct persoanelor ranite sau persoanelor mandatate de acestea – cu procura speciala autentificata de un notar public din Romania sau de Ambasada Romaniei la Madrid. Directiile pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala, in a caror raza isi are resedinta persoana ranita sau mandatata, vor efectua plata acestor ajutoare.

In prezent se realizeaza operatiunile de deschidere a finantarii pentru acordarea ajutoarelor de urgenta unui numar de 27 de persoane, care s-au adresat deja Directiilor pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala teritoriale in aceasta perioada si care au prezentat documentele necesare mentionate de H.G. nr. 441/2004.

Pentru a intra in posesia ajutoarelor aprobate, est