Vezi care e conditia pentru inceperea furnizarii caldurii in Suceava


Intră acum și în grupul de

Furnizarea căldurii în sistem centralizat a fost tema de discuţie abordată în cadrul întâlnirii  la care au luat parte, marţi, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, administratorul judiciar al Termica SA, reprezentanţii asociaţiei creditorilor, cei ai Termica SA, dar şi liderii grupurilor politice din Consiliul Local Suceava.

Edilul-şef sucevean a spus că societatea de administrare judiciară a anunţat că este obligată să reducă pierderile Termica SA, motiv pentru care va trebui ca în Consiliul local să fie aprobată majorarea preţului gigacaloriei de la 274 de lei la 445,16 lei, propunerea fiind susţinută şi de reprezentantul creditorilor care doreşte recuperarea banilor.

Ion Lungu1

Lungu a spus că populaţia va plăti preţul de 185 de lei pe gigacalorie, diferenţa urmând să fie achitată de municipalitate, estimând la 3 milioane de lei efortul de la bugetul local pentru a se putea asigura încălzirea oraşului în sistem centralizat până în data de 9 noiembrie când ar urma să intre în funcţiune noua centrală termică a oraşului administrată de o firmă privată.

El şi-a exprimat încrederea că CL Suceava va aproba această majorare a preţului de producţie a gigacaloriei astfel încât să se poată furniza căldură în sistem centralizat, în caz contrar existând chiar riscul să nu fie furnizată nici apă caldă menajeră.

Tribunalul Suceava a decis, la jumătatea lunii iunie, deschiderea procedurii de insolvenţă a Termica, la cererea formulată de directorul general şi administrator al societăţii, Ovidiu Dumitrescu.

Datoriile totale ale Termica SA se ridică la 45,9 milioane de lei, din care cea mai mare parte, 26 de milioane de lei, către furnizorul de cărbune Unicom Holding.

În prezent, Termica SA produce apă caldă menajeră în cazanele de abur fierbinte care funcţionează pe gaz natural, după ce de la sfârşitul iernii centrala electrotermică a societăţii a fost închisă.

 Compania Adrem Invest a început în luna martie lucrările de construcţie la centrala de cogenerare pe bază de biomasă de la Suceava şi a anunţat că aceasta va fi complet funcţională şi operaţională pentru a asigura agent termic începând cu iarna 2013-2014.


Intră acum și în grupul de