Liberalii nu au cu cine cistiga conducerea Consiliului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Un prim pas l-a incercat senatorul Flutur, odata cu stabilirea candidaturii lui Ion Lungu pentru functia de primar al Sucevei, la putin timp de la aflarea partiala a rezultatelor unui sondaj de opinie realizat in toamna anului trecut. La acea vreme presa a sesizat fortarea de Flutur a anuntarii candidaturii lui Lungu insa cum cartile fusesera facute in culise nimeni nu a avut ce comenta prea mult. La urma urmei este alegerea PNL cu cine merge in fata. Un al doilea pas a fost sedinta Conferintei Municipale a PNL cand Flutur a fost vizibil iritat de prezenta in sala a reprezentantilor mass-media, care fusesera invitati acolo, si chiar a incercat sa determine, fara succes insa, „secretizarea” discutiilor. Atunci nu a fost foarte clar ce urmareste Flutur, atat timp cat cei care-l sustin neconditionat in partid erau pe pozitii destul de bune.

Suspecta insa devine postura in care se situeaza senatorul Flutur la realizarea listei de candidati pentru Consiliul Judetean Suceava. Tot judetul stie ca domnia sa si-a anuntat candidatura la postul de presedinte al CJ, functie, care in situatia in care se afla PNL poate fi obtinut doar prin constituirea de aliante intre actualele partide de opozitie (PNL, PRM si PD). PNL Suceava e la cutite cu PD si asta si din cauza senatorului care a intretinut o atitudine de superioritate fata de democrati, poate si din cauza non-combatului practicat de PD la adresa PSD. Cum calculele arata foarte clar ca PNL nu va obtine mai mult de 10 consilieri judeteni la alegerile viitoare dl Flutur doreste sa aiba pe lista oameni care sa nu aiba prea multe pareri.

Astfel pentru primele zece locuri s-a propus: pe locul 1 este Gheorghe Flutur, fost presedinte al organizatiei. Pe doi este actualul presedinte interimar, cu mandat prelungit la insistentele lui Flutur, Valica Gorea, binecunoscut de suceveni ca in timp a fost subprefectul Sucevei a anuntat ca da in judecata Guvernul pe care il reprezenta si a fost supranumit „Fazan imbracat la Steilmann” dupa ce s-a laudat la ziaristi cum a fost „tepuit” de niste ilustri necunoscuti din Nigeria.

Pe locul trei se afla Ion Lungu, si el fost presedinte al Organizatiei judetene a PNL si actual candidat la functia de primar dar si de cea de consilieri local. Pe locul patru s-ar dori prezenta lui Orest Onofrei, actual consilier si fost lider judetean PNTCD. Pe locul cinci ar fi Vasile Tofan, candidat la Primaria Falticeni, omul sub conducerea caruia in perioada 2000-2004 liberalii nu au avut nici un consilier local. El pare a fi lipsit de orice experienta in administratia publica locala. Pe locul sase s-ar vrea situarea lui Petru Carcalete (lider local), candidat la Primaria Radauti: zero consilieri locali in perioada 2000-2004 si fara experienta in administratia publica. Abia pe locul sapte se plaseaza Tiberiu Prodan, actual consilier judetean.

Pe locurile opt si noua s-ar dori prezenta reprezentantilor filialelor de la Campulung Moldovenesc si Gura Humorului , in acest din urma oras liberalii neavand majoritatea in CL din cauza votului contra dat chiar de liberali. Iar pe locul zece s-ar vrea Dan Gospodaru, omul care critica puternic PNL la lansarea lui Lungu la Primarie din cauza ca nu si-a gasit loc pe listele pentru Consiliul Local. Cu acesti oameni care si-au demonstrat lipsa de experienta in ale administratiei publice locale Flutur vrea sa castige simpatia electoratului sucevean si clameaza peste tot ca PNL Suceava vine cu o echipa de profesionisti. Toti insa sunt garantat 100 % de partea senatorului si nu au nimic de spus impotriva ideilor sale. In plus la finele acestei saptamani este programat un „simulacru” de sedinta a Comitetului Teritorial care va vota lista finala cu consilierii judeteni, lista ce va fi batuta in cuie cu doar doua ore inainte de sedinta in cadrul unei alte sedinte, a Biroului Permanent Judetean al PNL. Din „rezistati ca venim!”, slogan lansat la finele saptamanii trecute, liberalii suceveni sunt la un pas de a-i face pe multi alegatori sa strige „rezistam si fara voi!”


Intră acum și în grupul de