Spalarea rufelor din Spitalul Judetean Suceava se va face la standarde europene


Intră acum și în grupul de

Directorul de proiect din cadrul firmei, Mihnea Albulescu a declarat ca Spitalul Judetean Suceava va fi prima unitate de acest gen care va beneficia de tipul de flux de spalare cu bariera igienica. Albulescu a spus ca firma a preluat serviciile se spalatorie si la Spitalul Penitenciarului „Rahova”, Spitalele „Colentina” si „Angelescu” din Bucuresti si orasenesc din Lupeni.

El a precizat ca pentru realizarea asigurarea calitatii spalarii si uscarii rufelor din sectiile Spitalului Judetean Suceava au fost deja achizitionate masini de spalat noi, performante, in functie de tipul de lenjerie si detergenti profesionali destinati exclusiv spalarii rufelor de spital. Albulescu a subliniat ca spatiul in care functioneaza serviciul de spalatorie va fi amenajat si compartimentat astfel incit circuitul de preluare a rufelor murdare sa nu se intersecteze cu cel de predare al rufelor spalate.

Albulescu a precizat ca a fost implementat si un nou sistem de colectare a rufelor murdare din sectiile spitalului sucevean prin dotarea cu saci si carucioare speciale , iar pentru Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Suceava firma a achizitionat doua autoutilitare pentru preluarea-predarea rufelor.

Directorul de proiect al firmei concesionare a mai spus ca personalul acestui serviciu va fi dotat cu uniforme si va avea vestiare separate in functie de sectorul in care lucreaza.

Albulescu a precizat ca in cursul acestei saptamini , spalarea rufelor din spital se va realiza cu noile masini prevazute cu sistem computerizat care permite in orice moment urmarirea fluxului de spalare.

El a subliniat ca personalul din acest serviciu va avea conditii de munca mult mai bune prin realizarea investitiilor, iar calitatea spalarii rufelor va creste semnificativ.

Serviciul de Spalatorie al Spitalului Judetean Suceava va fi inaugurat la sfirsitul lunii mai, timp in care se vor finaliza lucrarile de instalare a masinilor si amenajare a spatiului destinat acestui tip de activitate.

Potrivit contractului semnat intre Spitalul Judetean Suceava si firma concesionara, aceasta se obliga sa achizitioneze si lenjerie noua pentru toate sectiile .


Intră acum și în grupul de