Maidanezii pot fi adoptati de „la distanta”!


Intră acum și în grupul de

maidaneziVeşti bune pentru iubitorii de animale. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat un proiect de norme metodologice care permite adoptarea la distanţă a câinilor maidanezi, scrie libertatea.ro.

Potrivit actului normativ, începând cu a 8-a zi de staţionare a câinilor fără stăpân în adăpostul public, aceştia pot fi adoptaţi de „la distanţă” de către persoane fizice şi juridice din ţară şi din străinătate.

Oamenii care adoptă câini comunitari suportă toate cheltuielile necesare pentru menţinerea acestora în adăpost. Sumele vor fi stabilite prin hotărâre a consiliului local.

Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia să dea curs cererilor de adopţie la distanţă în limita capacităţii de adăpostire, fără a perturba acţiunile de gestionare a populaţiei de câini fără stăpân.

Sursa citată arată că proiectul a fost lansat vineri în dezbatere publică de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).


Intră acum și în grupul de