Parteneriat intre Prefectura Suceava si organizatiile neguvernamentale pentru accesarea de proiecte cu finantare europeana


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a propus, luni, reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale din judeţ un parteneriat în vederea accesării de programe cu finanţare europeană în perioada 2014-2020.

Sinescu a iniţiat o întâlnire cu organizaţiile neguvernamentale din judeţ fiind preocupat de crearea unui cadru funcţional în vederea accesării unui număr cât mai mare de proiecte cu finanţare nerambursabilă în judeţ.

parteneriat prefectura-ONG

În cadrul întâlnirii, prefectul a propus realizarea unui parteneriat cu o participare cât mai largă din partea ONG-urilor organizate în opt grupuri de lucru şi o entitate de suport pentru accesarea programelor europene de organizaţiile sucevene în domeniul social, economic, sănătate, educaţie, mediu şi protecţia animalelor, tineret şi sport, cultură şi minorităţi etnice precum şi parteneriate externe.

Structura ce va asigura sprijin, aşa numita entitate de suport, va identifica liniile de finanţare în funcţie de domeniul fiecărui ONG partener, va consilia ONG-urilor care nu au un portofoliu de proiecte, precum şi stimula sau facilita şi susţine, parteneriate cu instituţiile publice în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă, în care Instituţia Prefectului va avea rolul principalului promotor şi mediator.

Entitatea de suport va fi compusă din reprezentanţii ONG-urilor cu experienţă în accesarea şi implementarea de proiecte europene şi specialiştii din cadrul Instituţiei Prefectului.

Ca linii directoare pentru perioada imediat următoare se are in vedere realizarea Strategiei de dezvoltare a sectorului neguvernamental 2014-2020 care să fie inclusă în strategia de dezvoltare a judeţului Suceava şi care să reprezinte un document programatic care să ajute in accesarea fondurilor nerambursabile precum şi extinderea parteneriatului cu organizaţiile sindicale, a minorităţilor a diverselor asociaţii profesionale şi patronale.

parteneriat prefectura-ONG 2

„În vederea absorbţiei fondurilor europene din perspectiva viitorului exerciţiu bugetar al Uniunii Europene 2014-2020, instituţia noastră propune organizaţiilor neguvernamentale de la nivelul judeţului Suceava, crearea unui parteneriat stabil şi sustenabil. Obiectivul principal al acestui Parteneriat judeţean în care vor fi implicaţi reprezentanţii societăţii civile şi Instituţia Prefectului-judeţul Suceava constă în stimularea accesării de către ONG-uri a proiectelor derulate prin fonduri europene, stabilindu-se totodată o relaţie solidă între instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale”, a declarat prefectul  Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de