IPS Pimen, Ecaterina Andronescu si presedintele CJ, Catalin Nechifor, la Marginea pentru omagierea profesorului Arcadia Sfirnaciuc la 100 de ani

Profesorul Arcadie Sfîrnaciuc a fost sărbătorit, duminică, la schitul „Adormirea Maicii Domnului”, în prezenta IPS Pimen Suceveanul, preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, prefectului Florin Sinescu şi a fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la împlinirea a 100 de ani.

sarbatoarea prof.Arcadie Sfirnaciuc

La eveniment au participat conducerea ISJ Suceava şi mai mulţi consilieri judeţeni.

La deschiderea evenimentului dedicat sărbătoririi profesorului Arcadie Sfîrnaciuc, primarul comunei Marginea, Ioan Onofrei, a elogiat activitatea acestuia şi i-a oferit o diplomă de excelenţă din partea Consiliului Local Marginea.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul a subliniat şi el contribuţia profesorului la dezvoltarea comunităţii locale.

„A cinsti pe un om la vârsta aceasta este un lucru mare şi trebuie să învăţăm mai departe din ceea ce a învăţat acest om binecuvântat de Dumnezeu. Amintirea faptelor sale este păstrată precum lucrurile sfinte iar noi românii suntem foarte deschişi sufleteşte deoarece cântecul nostru este permanent pe buzele şi în sufletele noastre. La mulţi ani!”, a spus IPS Pimen.

La rândul său, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a mulţumit profesorului pentru ceea ce a făcut de-a lungul timpului pentru şcoală.

„Am considerat că pentru a participa la sărbătorirea a 100 de ani de viaţă a unui dascăl este fără îndoială un privilegiu şi vă mărturisesc domnule profesor că în dumneavoastră încep să îi regăsesc pe dascălii mei. La ceas aniversar nu pot decât să vă mulţumesc cu tot respectul şi să vă asigur de toată preţuirea mea pentru toate eforturile depuse deoarece întotdeauna v-aţi dăruit celor care se aflau în faţa dumneavoastră în clasă. La mulţi ani! Să ne trăiţi şi să vă bucuraţi de toate lucrurile frumoase pe care le-aţi făcut.” a declarat Andronescu.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, l-a omagiat la rândul său pe profesorul centenar.

„Nu sunt foarte dese astfel de momente însă sunt foarte emoţionante. Povestea domnului profesor am aflat-o de curând de la domnul Grozavu Mihai, consilier judeţean şi am văzut că a trecut prin război, vremuri grele şi foarte multă şcoală, foarte multă recunoştinţă astăzi. Vreau să vă mărturisesc că l-am cunoscut, metaforic vorbind,  pe domnul profesor Sfîrnaciuc când avea treizeci de ani, l-am cunoscut din poveştile domnului Grozavu, când lucra  în Consiliul Judeţean ca vicepreşedinte, şi de fapt, văd, astăzi, prin domnul profesor trei generaţii, una după alta, care sunt animate de un singur cuvânt: modestie, oameni la locul lor, oameni cu carte. Vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut pentru familia dumneavoastră şi pentru copiii din comunitate.  Să dea bunul Dumnezeu să vă ţină în putere şi să fiţi alături de noi”, a spus Nechifor.