Primarul municipiului Falticeni vrea sa construiasca o parcare subterana in centrul orasului


Intră acum și în grupul de

Primăria Fălticeni îşi propune dezvoltarea infrastructurii rutiere din municipiu, potrivit strategiei pentru perioada 2014-2020, unul dintre obiective fiind înfiinţarea unei parcări subterane în zona centrală a oraşului, cu două sute de locuri, valoarea estimată a proiectului fiind de 50 de milioane de lei.

Totodată, strategia prevede şi reabilitare a 20 de kilometri de străzi, proiect evaluat la 18 milioane de lei, dar şi construcţia şoselei de centură a municipiului.

catalin coman

Tot în ceea ce priveşte investiţiile, municipalitatea din Fălticeni propune modernizarea rețelei existente și extinderea rețelei de apă în zona Țarna Mare și Ion Creangă (spre Rădășeni), proiect în valoare de 8 milioane de lei, dar şi modernizarea cu 16 milioane de lei a 20 de kilometri a reţelei de canalizare şi extinderea în suburbii.

Un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro este cel al regularizării şi amenjării cursului Pârâului Târgului prin lucrari de regularizare a albiei pârâului Dogarului, prin construirea a trei praguri din gabioane, refacerea profilului transversal al albiei, consolidarea si protejarea malurilor pârâului cu ziduri din beton pe o lungime de 1.000 ml, construirea a doua poduri de trafic usor.

Documentul strategic mai arată că se intenţionează modernizarea blocurilor de locuinţe (zona centrală și a celor situate pe lungimea DN 2 / E 85) și creșterea calității vieții prin

reducerea costurilor la încălzire, reducerea zgomotului, pentru care costurile sunt de un milion de euro.

Primăria Fălticeni îşi propune şi asigurarea energiei electrice necesare iluminatului public prin intermediul centralelor fotovoltaice sau prin sisteme solare sau fotovoltaice individuale de producere a energiei elctrice din conversia energiei solare, reducând astfel costurile mari la iluminatul public din prezent si asigurarea unui iluminat public

corespunzător pe toată durata nopții şi montarea de instalaţii solare pentru prepararea apei calde menajere și aport la încălzire pentru instituţiile şi unităţile din subordinea Consiliului Local Fălticeni, ambele proiecte depăşind peste trei milioane de euro.

În ceea ce priveşte dotarea şcolilor, municipalitatea fălticeneană vrea dotarea laboratoarelor şi atelierelor de specialitate din unităţile de învăţământ cu aparatură, echipamente, tehnologii moderne, conform standardelor de învăţământ din Uninunea Europeană şi înfiinţarea de ateliere şcoalare ca unităţi de microproducţie.

Primăria mai vrea şi dotarea cu mobilier, aparatură şi echipamente medicale la Spitalul Municipal cu Ambulatoriu Integrat, asigurarea de servicii stomatologice, consultaţii pediatrice şi dotarea Centrului Medical Şcolar.

Pentru dezvoltarea facilităţilor de agrement, se va înfiinţa o infrastructură în Parcul Nada Florilor unde se urmăreşte construirea unei piscine acoperite în suprafață de aproape 2.000 de m2, construcție care va beneficia de centru spa, săli de agrement și trei bazine în aer liber, unul de 325 de m2 și adâncime de 4 m dotat cu trambuline pentru sărituri, un bazin de 75 de m2 și adâncime de 1 m pentru copii și un bazin pentru adulți de 300 de m2 dotat cu topogane.

Complexul va mai conține un teren de sport de 800 de m2 pentru fotbal, tenis de câmp, volei și baschet, parcări, alei pietonale, o pistă pentru biciclete, o cascadă, bănci și sistem de iluminat modern.

Mai mult, se vor face investiţii în consolidarea, repararea, reabilitarea și modernizarea Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” prin crearea unui centru cultural modern care să corespundă activității din ce în ce mai bogate a centrului cultural, dar şi reabilitarea şi modernizarea monumentului istoric Casa Memorială “Mihail Sadoveanu”.

Strategia mai prevede, printre altele, reabilitare pavaj piață, amenajare fântâni arteziene, extindere şi amenajare spații verzi,bănci, coșuri de gunoi, iluminat public, locuri de joacă copii, skate park.


Intră acum și în grupul de