O firma din Iasi va stabili strategia de dezvoltare a zonei metropolitane Suceava


Intră acum și în grupul de

Firma Avensa Consulting din Iaşi a câştigat licitaţia pentru întocmirea strategiei de dezvoltare a Zonei Metropolitane Suceava în perioada 2014-2020.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat într-o conferinţă de presă că pentru această strategie, firma ieşeană va primi suma de 118.000 de lei, fără TVA.

strategie dezvoltare

Primarul a mai declarat că urmează să fie stabilită şi strategia de dezvoltare a arealului Suceava-Botoşani pentru perioada 2014-2027, ceea ce înseamnă că această strategie se va derula pe perioada a două exerciţii financiare ale Uniunii Europene.

Ion Lungu a precizat că în luna noiembrie se vor organiza şedinţe ale consiliilor locale Suceava şi Botoşani pentru adoptarea proiectelor comune ale acestei zone de cooperare, prima şedinţă urmând să se desfăşoare la Botoşani.

Președinţii Consiliilor Judetene si primarii din Suceava şi Botoşani au stabilit, în urmă cu o lună, în prezenţa directorului executiv al ADR Nord Est,  Constantin Apostol, înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară Suceava-Botoşani pentru absorbţia fondurilor UE în perioada 2014-2020.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că premierul Victor Ponta a salutat această asociere, fiind primul proiect de acest fel din ţară.

Firma Avensa Consulting din Iaşi a încasat şi 1,12 milioane de lei pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Suceava în care trebuiau să fie formulate soluţii concrete pentru dezvoltarea şi consolidarea Sucevei ca centru economic şi turistic.


Intră acum și în grupul de