O noua Casa Polona va fi inaugurata la Vicsani


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean Ghervazen Longher, presedintele Uniunii Polonezilor din Romania, a declarat ca inaugurarea noii Case Polone de la Vicsani va fi insotita de sarbatorirea Zilei Diasporei Poloneze si a Polonezilor din Strainatate, Ziua Constructiei din 3 Mai si hramul bisericii din localitate, a carei patroana spirituala este Preasfinta Fecioara Maria.

El a spus ca Dom Polski din Vicsani este a treia cladire amenajata cu sprijinul financiar al Guvernului Polonez, dupa cele de la Solonetul Nou si Poiana Micului, unde traiesc etnici poloni.

Logher a spus ca pentru realizarea Casei Polone de la Vicsani valoarea investitiilor s-a ridicat la suma de trei miliarde de lei , iar lucrarile au inceput in urma cu un an.

„Este inca o dovada cã Polonia nu-i uita pe copiii sai raspinditi in intreaga lume”, a declarat presedintele Uniunii Polonezilor din Romania.

Manifestarile sint prevazute sa inceapa , duminica, la orele 11, cu o slujba religioasa la Biserica romano-catolica din Vicsani, iar la orele13,00 a fost programata inaugurarea Casei Polone Vicsani la care vor participa senatorul polonez Andrzej Anulewicz , consulul Republicii Polone la Bucuresti, Boris Sekala, reprezentatul Fundatiei Pfsunota Polska, Kazimierz Jurczak, fostul consul al Ambasadei Poloniei la Bucuresti si presedintele Uniunii Polonezilor din Cernauti, Wladyslaw Strutynski.

Totodata, va avea loc si un spectacol artistic sustinut de elevi poloni de la Scoala din Moara, dedicat Zilei Nationale a Poloniei, 3 mai, ansamblul folcloric universitar „Krakus” din Cracovia, dar si copiii si corul polonez de la Vicsani.


Intră acum și în grupul de