Nastase-Vrem sa facem din Romania o tara normala, in care sa traim normal


Intră acum și în grupul de

„Eu am propria mea viziune despre viitorul Romaniei. De ani de zile aud vorbindu-se despre neputinta romanilor, despre hotiile romanilor, despre lipsa de performanta a romanilor, despre mizeria din Romania. Am calatorit foarte mult Am auzit multe lucruri, mai ales rele, perceptii gresite, stereotipuri, invective, acuzatii.Cred ca trebuie sa ne propunem noua insine in primul rand dar si lumii intregi o alta abordare”, a spus Nastase. El a adaugat ca doreste sa se vorbeasca despre frumusetea romanilor, despre eroismul romanilor, despre competitivitatea romanilor, despre toleranta romanilor, despre proiectele romanilor, despre credintele romanilor, despre maretia romanilor, despre iubirile romanilor.
„Vreau sa incepem impreuna sa gandim un viitor normal, un viitor logic, un viitor frumos.
As vrea sa ne depasim inca o data conditia de marginali si sa construim impreuna o tara normala, in care sa traim normal”, a mai spus presedintele PSD.
El a subliniat ca trebuie de curatat ce este de curatat, trebuie indreptat ce este de indreptat, trebuie innoitce trebuie innoit si trebuie dezvoltat ce este bun si ce este valoros.
„Viziunea mea despre Romania este aceea a unei tari in care oamenii se pot bucura linistiti de viata.Cei mai multi romani muncesc din greu pentru a duce o viata mai buna. Si o merita din plin, mai mult decat oricine altcineva!”, a spus Adrian Nastase.
El a precizat ca nu se refera la o viata de lux, ci la acele lucruri esentiale care fac viata decenta: un loc de munca bine platit; o locuinta; o masina; posibilitatea unei vacante; o educatie moderna pentru copii; posibilitatea de a fi ingrijit asa cum trebuie in caz de nevoie; asigurarea unei pensii care sa permita fiecarui batran sa-si traiasca in demnitate ultimii ani ai vietii.
„Nu sunt acestea lucruri imposibile. Nu sunt lucruri exceptionale. Sunt lucruri normale in Romania pe care o dorim cu totii. Adevaratii castigatori ai bataliei pe care o ducem acum pentru viitor trebuie sa fie cei multi. Oamenii cinstiti, care isi vad de treaba si iubesc aceasta tara. Toate acestea stau la indemana oamenilor politici. Romanii trebuie sa stie acest lucru. Oamenii de stat responsabili pot moderniza economia, pot construi autostrazi, pot construi locuinte, pot ridica noi scoli, pot moderniza spitalele, pot crea mai multe locuri de munca bine platite, pot mari pensiile si pot avea grija de generatia de maine. Nu peste noapte, dar o pot face”, spus presedintele PSD.
„Trebuie sa intelegem ca tara noastra poate si trebuie sa devina pentru toti cetatenii ei, cel mai bun loc de pe planeta. Motiv de mandrie, dimensiune a apartenentei, dar mai ales spatiul unei vieti normale. Locul in care te nasti, locul in care te bucuri de caldura parintilor, locul in care te indragostesti, locul in care mergi cu prietenii la o bere, cu iubita la dans, locul in care ti se nasc si tie copiii pe care ii cresti si carora le oferi caldura si siguranta pe care ai primit-o de la parintii tai, locul in care muncesti si in care te intorci seara acasa obosit dar mandru ca poti oferi alor tai o viata buna.
Asa arata Romania la care eu, si sunt sigur cu totii visam, asa arata Romania normala, patrie a oamenilor cumsecade, muncitori si seriosi, patrie europeana a romanilor, tara pe care avem obligatia sa o construim”, a adaugat presedintele PSD.


Intră acum și în grupul de