Munitie cat pentru un razboi intreg descoperita vineri la Salcea


Intră acum și în grupul de

Localitatea suceveană Salcea este deținătoarea ultimului record judetean in materie de muniție neexplodată din cel de al II-lea Război Mondial descoperită în urma unor săpături civile.

Vineri, la săparea unui șant în orasul Salcea muncitorii au descoperit un tub cilindric care părea suspect la prima vedere, motiv pentru care a fost anunțat proprietarul firmei care executa excavațiile, care la rândul său a anunțat autoritățile.

Inventarul bombelor a fost unul de-a dreptul impresionant: O sută de bombe de aviaţie de două kilograme fiecare, alte două bombe de aviaţie de câte 25 de kilograme fiecare, două proiectile de artilerie de calibru 57 mm şi nouă proiectile de artilerie antiaeriană de calibru 25 mm.  

Potrivit ISU Suceava, echipa pirotehnică trimisă la fața locului a stabilit că obiectul găsit este o bombă de aviaţie şi au cercetat amănunțit zona, unde au mai fost descoperite şi alte elemente de muniţie, de diferite tipuri, provenind din al doilea război mondial.

Astfel, au fost dezgropate şi identsalcea isu bombaificate o sută de bombe de aviaţie de calibrul două kilograme, două bombe de aviaţie de câte 25 de kilograme fiecare, două proiectile de artilerie de calibru 57 mm şi nouă proiectile de artilerie antiaeriană de calibru 25 mm.

Şeful ISU Suceava, col. Dan Hoffman, a declarat că muniţia neexplodată a fost transportată şi depozitată provizoriu, până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat.

„A fost o misiune complexă având în vedere cantitatea mare de muniţie neexplodată, iar echipa pirotehnică a acţionat cu profesionalism”, a explicat seful ISU Suceava.

” frameborder=”0″ allowfullscreen>


Intră acum și în grupul de