Primaria municipiului Falticeni si Federatia Romana Sportul pentru Toti au fost premiate la Barcelona. Vezi pentru ce


Intră acum și în grupul de

Municipiul Fălticeni a fost reprezentat de primarul prof. Gheorghe Cătălin Coman la Congresul Internaţional MOVE 2013, care a avut loc în Barcelona în perioada 16 – 19 octombrie 2013.

 Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Fălticeni, a fost o întâlnire de bilanţ la jumătatea derulării proiectului “Active Network”, proiect ce urmăreşte crearea la nivel internaţional a unor punţi de legătură între municipalităţi şi organizaţii sportive. Manifestarea a reunit 276 de participanţi din 46 de ţări, delegaţia României fiind formată din cinci persoane.

coman si androhovici barcelona 6

 Primăria Municipiului Fălticeni şi Federaţia Română Sportul Pentru Toţi au fost  premiate pentru bune practici în cadrul parteneriatului pentru sportul de masă. Fălticeniul a fost singura localitate din România premiată la această manifestare, premiul fiind primit de primarul Gheorghe Cătălin Coman şi Mihai Androhovici, vicepreşedintele Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi.

A fost apreciată colaborarea foarte bună dintre municipalitatea fălticeneană şi Federaţia Române Sportul Pentru Toţi în cadrul proiectului “Active Network”, în realizarea unor evenimente sportive adresate diverselor categoriilor de vârstă din Fălticeni.

Reprezentanţii ţărilor prezente la Congresul de la Barcelorna s-au arătat surprinşi cum o comunitate aşa de mică cum este Fălticeniul se ridică, din punct de vedere al implicării în fenomenul “sportul pentru toţi”,  la nivelul unor oraşe cum ar fi Sao Paulo (Brazilia), Roma (Italia).

coman si androhovici la barcelona 7Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, a precizat că în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu prilejul acestui eveniment, oficialităţi locale din Barcelona şi reprezentanţi ai Regiunii Autonome Catalonia şi-au arătat interesul de a veni la Fălticeni pentru a pune bazele unor cooperări în domeniile economic, cultural, sportiv şi turistic.

Municipiul Fălticeni va fi înscris şi în 2014 în proiectul “Active Network”, sportul fiind încă un Ambasador al Municipiului Fălticeni în Europa şi în lume.

Congresele anuale MOVE s-au dovedit a fi o necesitate pentru promovarea activităţii fizice şi sportului de masă. Peste 30 de vorbitori din sectoare cum ar fi administraţia publică, educaţia, sănătate, sport şi organizaţii corporative, au acoperit subiecte variate, de la utilizarea sportului ca instrument de incluziune socială şi promovarea sănătăţii, până la asigurarea de facilităţi de management, comunicare şi colaborare intersectorială prin practicarea diverselor sporturi.


Intră acum și în grupul de