Prefectul Florin Sinescu a avertizat primarii sa fie pregatiti pentru ca dupa 20 noiembrie vor fi conditii de ninsoare


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a avertizat, marţi, primarii din judeţ să fie pregătiţi de intervenţii în condiţiile în care, potrivit prognozei ANM, după data de 20 noiembrie sunt condiţii de temperatură pentru precipitaţii sub formă de ninsoare.

El a arătat că pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, Consiliul Judeţean Suceava a semnat deja contractul, iar pentru drumurile naţionale au fost stabiliţi câştigătorii licitaţiei, urmând să fie semnate şi contractele.

florin sinescu3

Sinescu a spus că la primării sunt 162 de utilaje de intervenţie pentru perioada de iarnă, iar totalul de utilaje de intervenţie din judeţ este de 362.

El le-a cerut primarilor flexibilitate şi să intervină, dacă este nevoie, cu utilajele locale şi pe celelalte categorii de drumuri, dând asigurări că la rândul lor, aceştia vor fi sprijiniţi în acţiunile de deszăpezire de firmele care acţionează pe drumurile judeţene sau cele naţionale.

Totodată, prefectul a atras atenţia că în caz de avertizări meteo de vreme severă, primarii să ia măsuri ca persoanele care au nevoie de dializă să fie transportate din timp la spital.

El a spus că Prefectura va transmite primăriilor listele cu persoanele care necesită dializă, dar şi cu programarea acestora la spital pentru ca autorităţile locale să fie în cunoştinţă de cauză şi să facă demersurile pentru care respectivii pacienţi să beneficieze de tratament.


Intră acum și în grupul de