Primarul Catalin Coman: Vreau ca „Marul de Falticeni” sa ajunga un brand national


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, miercuri, că doreşte ca mărul obţinut de producătorii locali să devină brand naţional, asemenea „Mărului de Voineşti”.

Declaraţia a fost făcută în contextul celei de-a X-a ediţii a evenimentului de tradiţie „Târgul Mărului”, care se va desfăşura  în perioada 26-27 octombrie 2013, în piaţa „Nada Florilor” din Fălticeni.

Targul Marului Falticeni

Este deja cunoscută calitatea superioară a merelor produse la Fălticeni. La târgul din acest weekend aşteptăm cumpărători din toată ţara. Mai mult, la eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Academiei de Ştiinţe Agricole Bucureşti. Estimăm că vor expune în jur de 40 de producători, printre care membri ai Asociaţiei Pomicultorilor din Fălticeni. Vreau ca Mărul de Fălticeni să ajungă un brand naţional, asemenea Mărului de Voineşti”, a declarat Cătălin Coman, pentru NewsBucovina.ro.

Din informaţiile furnizate de reprezentanţii Primăriei Fălticeni, un număr de 25 de producători de mere şi-au confirmat deja prezenţa la ediţia din acest an a „Târgului Mărului”. Acestora li se vor alătura şi alţi producători de legume, produse din carne şi preparate tradiţionale, lactate, panificaţie (pâine pe vatră sau la tavă, prăjituri),  din Fălticeni. Nu vor lipsi produsele apicole, puieţii de arbuşti şi pomi fructiferi, utilajele agricole, substanţele folosite la întreţinerea culturilor, a flori ş.a.

NewsBucovina.ro vă prezintă  mai jos programul detaliat al evenimentului:

targul marului 2013


Intră acum și în grupul de