Prima intalnire primar-consilieri locali privind solutionarea problemei transportului si distributiei agentului termic


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întâlnit, luni, cu consilierii locali reprezentând toate formaţiunile politice, în cadrul unei întâlniri informale privind soluţionarea problemei legată de transportul şi distribuţia agentului termic în condiţiile în care Termica SA, aflată în insolvenţă, renunţă la a asigura acest serviciu la cererea administratorului judiciar.

Întâlnirea a durat două ore timp în care primarul a prezentat o propunere, cu paşii concreţi, ce ar trebui făcuţi pentru a transfera acest serviciu unui alt operator.

Astfel, primul pas este de a adoptat un set de hotărâri în Consiliul local de predare-primire a reţelelor de distribuţie între Termica SA şi municipalitate şi încetarea contractului cu Termica, urmând ca apoi să fie aprobată o delegare de gestiune pentru un alt operator până la organizarea licitaţiei, dar şi adoptarea unei decizii privind organizarea licitaţiei pentru selecţia noului operator.

Mai mult, între municipalitate şi Termica SA va trebui făcută şi clarificarea patrimonială şi financiară privind distribuţia agentului termic.

Ion Lungu a menţionat că în acelaşi timp va trebui întocmită documentaţia necesară pentru organizarea licitaţiei prin care va fi desemnat noul operator care se va ocupa de transportul şi distribuţia agentului termic în municipiu.

Primarul a mai declarat că grupurile de consilieri locali vor analiza propunerea făcută şi peste o săptămână se vor întâlni din nou pentru a discuta şi amendamentele fiecărui grup politic din CL Suceava, astfel încât să fie găsită cea mai bună variantă pentru soluţionarea problemei transportului şi distribuţiei agentului termic.

Noua centrală termică a Sucevei ce va fi administrată de firma Bioenergie ar putea începe să livreze agent termic înainte de data de 9 noiembrie, cum este prevăzut în contract, au declarat surse apropiate de investitor.

Astfel, lucrările la noua centrală sunt avansate şi urmează să înceapă probele tehnologice după care să se continue cu furnizarea agentului termic în reţeaua centralizată a oraşului.

Problema care rămâne este cea a transportului şi distribuţiei agentului termic şi pentru care autorităţile sucevene s-au întâlnit, vineri, la Prefectură, pentru a găsi soluţii în condiţiile în care administratorul judiciar a cerut Termica să renunţe la transportul şi distribuţia agentului termic pentru că este o activitate ce produce noi pierderi societăţii.


Intră acum și în grupul de