Primarul Ion Lungu: „La Suceava va functiona una din cele mai moderne centrale pe biomasa din tara”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la Primaria Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei:

Lucrurile sunt in grafic la noua centrala. Azi se vor face probe la grupurile pe gaz metan. Speram ca mai devreme de 9 noiembrie sa fie pusa in functiune noua centrala si la finele lui noiembrie si pe biomasa.

Avem o problema cu distributia pentru ca Termica e in insolventa. Trebuie sa negociem cu adminstratorii judiciari unele probleme, dar sunt optimist. La Suceava va functiona una din cele mai moderne centrale pe biomasa din tara.  Va spun ca timpul va confirma si vom avea cea mai moderna centrala cu utilaje de ultima generatie. Despre transport si distributie am discutat cu consilierii locali. Am propus initierea unor HCL de predare si continuare a activitatii de transport si distributie. Am propus inventarierea si negocieri cu administratorul judiciar.

Azi nu avem posibilitatea sa angajam personal si sa demaram activitatea de transport si distributie la Primarie. Nefiind presa de fata, toata lumea a discutat constructiv la sedinta pe care am avut-o cu consilierii locali, ceea ce e un castig.

Reamplasarea statuii lui Petru Musat e in derulare. S-a turnat fundatia pentru readucerea ei in apropierea Palatului Administrativ.

Pana una alta, cand vin normele la gestionarea cainilor fara stapan am facut un proiect de HCL de colaboare intre ProAnima si Primarie. Am luat masuri de a intari paza din adapost pentru ca in weekenduri se dau drumul cainilor inapoi pe strazi. Se intampla lucruri ciudate acolo. Vom vedea cand vin normele. Iubitorii de animale au mai mult timp in weekend si merg la adapost ca sa ii iubeasca si le mai dau drumul cainilor. O firma de paza va fi acolo.

Am facut un proiect de HCL si sa vedem cum putem pune bazele refacerii echipei de handbal. Vom da 3 miliarde de lei echipei pentru promovarea imaginii orasului.

Am spus ca municipalitatile trebuie sa isi ia masuri ca sa aiba cat mai multe venituri proprii. Nu mi-am facut iluzii ca vom primi bani multi de la Guvern. Nu ma astep sa primesc mare lucru. Indiferent de guvernari nu prea am primit bani. Pentru noi, 2 miliarde e o picatura, pentru o comuna e ceva.

Nu am vazut meciul dintre Rapid cu Iasi, dar e clar ce forta au ei si ce posibilitati avem noi. Deocamdata, nu sunt probe de blat ca sa pot decide ceva.”


Intră acum și în grupul de