DSP Suceava promoveaza programe de lupta impotriva HIV, malariei si tuberculozei


Intră acum și în grupul de

Directorul DSP Suceava , Cristian Irimie a spus ca printre programele care urmeaza sa se deruleze in judetul Suceava se numara cele privind prevenirea transmiterii infectiei cu HIV de la mama la copil, de extindere a capacitatii de consiliere si testare voluntara HIV, de extindere a sectiilor de zi pentru asistenta multidisciplinara a pacientilor infectati HIV/SIDA.

El a spus ca in cadrul acestor programe sint prevazute instruiri ale personalului medical din specialitatile chirurgicale si stomatologice in ceea ce priveste prevenirea infectiei cu HIV , dar se doreste si antrenarea personalului care lucreaza in saloane de pedichiura si manichiura pentru a participa la cursuri de educatie si instruire in acest domeniu.

Directorul DSP Suceava a spus ca aceste programe se vor derula pe parcursul a doi ani si se doreste ca implementarea acestora sa inceapa cel tirziu in semestrul al doilea al anului in curs.

Fundatia Romanian Angel Appeal implementeaza in parteneriat cu Ministerul Sanatatii mai multe programe finantate prin Fondul Global de lupta impotriva HIV-SIDA, TB si malariei in judetele Suceava, Bacau, Galati, Constanta, Dolj, Prahova, Brasov, Timis, Cluj si in capitala.


Intră acum și în grupul de