Acasă Actualitate Sanse reduse ca PSD Suceava sa aiba liste complete in judet

Sanse reduse ca PSD Suceava sa aiba liste complete in judet


Intră acum și în grupul de

Candidatura primarului in exercitiu al comunei sucevene Fintinele, Vasile Hij, a fost contestata, de un candidat de consilier PRM, care a sesizat ca in lista depusa de acesta la Biroul electoral de circumscriptie exista o eroare in ceea ce priveste locul nasterii, care a fost trecut ca Fintinele in timp ce Hij s-a nascut in Radauti.

Judecatoria Suceava a respins contestatia, ca nefondata, dupa ce biroul electoral de local corectase eroarea in termenul legal, iar locul nasterii nu este o conditie pentru acceptarea unei candidaturi.



Decizia Judecatoriei Suceava a fost atacata la Tribunalul Suceava care, in data de 12 mai a infirmat solutia initiala si a dispus retragerea candidaturii lui Hij, hotarirea fiind definitiva si irevocabila, iar potrivit Legii alegerilor locale, fara cale de atac.

Hij a promovat, la Tribunalul Suceava, o cale extraordinara de atac, contestatia in anulare, motivind ca hotarirea Tribunalui contravine legislatiei electorale care a fost dezbatuta, vineri, iar Hij a schimbat obiectul caii de atac extraordinare, formulind contestatie la executare a hotaririi de retragere a candidaturii.

Dezbaterea acestei cereri a fost stabilita de Tribunalul Suceava pentru data de 17 mai, dar ultima zi de raminere definitiva a candidaturilor este 16 mai.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version