Program de educatie privind mentinerea curateniei in zonele de agrement sucevene


Intră acum și în grupul de

Purtatorul de cuvint al IPJ Suceava, subcomisar Viorica Cojocaru a declarat ca s-a convenit in cadrul unei intilniri cu responsabilii institutiilor amintite sa se formeze echipe comune care sa ajunga in zonele agreate de turisti pentru petrecerea timpului liber in natura si sa se imparta prin intermediul unor voluntari ai Grupului Ecologic Bucovina pliante care contin mesaje cu caracter educativ .

Cojocaru a spus ca aceste actiuni de popularizare a normelor de conduita privind mentinerea curateniei in locurile de agrement din zonele Gura Humorului-Arinis, Sucevita, Paltinoasa se vor realiza „fara a fi ostili” sau a deranja turistii .

Ea a explicat ca s-a observat ca in anii trecuti, au existat cazuri in care turistii si-au lasat resturile menajere in aceste locuri creind un aspect neplacut.

Subcomisar Cojocaru a mai spus ca Directia Silvica Suceava a marcat deja aceste spatii de agrement si a amenajat cutii speciale pentru depozitarea gunoaielor.

„Prin aceste actiuni dorim sa determinam populatia sa pastreze un mediu ambiental curat”, a mai spus Cojocaru.

Politiile orasenesti si posturile de politie din comune , impreuna cu Ocoalele Silvice pe raza carora se afla asemenea spatii de agrement vor prelua aceste initiative pentru zonele lor de competenta.


Intră acum și în grupul de