Nita si Todirca au ajuns cu contestatiile la Inalta Curte de Casatie si Justitie


Intră acum și în grupul de

La Tribunalul Suceava ar fi trebuit sa se judece, luni, contestatia privind respingerea candidatului PSD la functia de primar din comuna Fintinele, Vasile Hij, si contestatia depusa de primul candidat inregistrat de PD la functia de primar al municipiului Suceava, Ilie Nita, care a fost retras din cursa printr-o decizie a Tribunalului Suceava si inlocuit cu noul candidat desemnat de PD Suceava, Radu Pentiuc.

Tribunalul Suceava, prin hotarire definitiva si irevocabila, l-a eliminat din cursa electorala pe Vasile Hij, admitind o contestatie formulata de PRM, care l-a acuzat ca in lista de candidaturi a inscris gresit locul nasterii, iar presedintele PD Suceava, Ilie Nita, contesta inregistrarea unei noi liste de candidati PD pentru functiile de primar si consilieri locali, masura care a fost dispusa de Tribunalul Suceava. Candidatura lui Nita a fost inregistrata la BEM Suceava, dupa care Consiliul Local de Coordonare al PD Suceava a decis retragerea sprijinului politic acordat acestuia si a stabilit un nou candidat la functia de primar si o noua lista de candidati pentru functiile de consilier local.

La termenul de luni, Ilie Nita a recuzat Tribunalul si Curtea de Apel Suceava, iar in cazul candidatului PSD de la Fintinele, instantele sucevene au fost recuzate de contestatar, candidatul PRM la functia de consilier local, Ioan Todirca.

Potrivit presedintelui Tribunalului Suceava, Doina Artene, cererile de recuzare au fost inaintate deja Inaltei Curti de Casatie si Justitie care urmeaza sa se pronunte cu maxima urgenta daca instantele sucevene pot continua judecarea cauzelor.


Intră acum și în grupul de