Functionarii publici trebuie sa invete ce inseamna respectul fata de cetatean


Intră acum și în grupul de

Reporter-Doamna Sandulescu, candidati pentru o functie de consilier local pe listele PUR la alegerile locale de luna viitoare. Ce ar trebui sa stie electoratul despre dumneavoastra?

Monica Loredana Sandulescu-Am 35 de ani, sunt casatorita si am un copil. De profesie sunt inginera fiind absolventa a Facultatii de Inginerie Mecanica din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava. In prezent sunt administrator la doua firme, una dintre ele, Gerotex, fiind partener ZAPP. Nu am mai facut politica inainte de a semna pentru PUR. Am optat pentru PUR deoarece este un partid care nu accepta compromisul, un partid care da o sansa tinerilor si femeilor, categorii sociale ce nu au fost promovate suficient pe scena politica suceveana.

R-Ce v-a determinat sa candidati pentru o functie de consilier local?

M.L.S.-Nici intr-un caz ideea de a beneficia de niste avantaje personale. Vreau sa va spun ca sunt un om implinit, am o cariera de succes si nu astept de la nimeni nimic. Nu urmaresc sa ma folosesc de calitatea de consilier local pentru a-mi rezolva treburile ci doar sa ma pun in slujba tuturor cetatenilor indiferent de culoarea politica, religie sau etnie. Vreau sa-i asigur pe sucevenii mei ca vor gasi in mine vocea care le va sustine interesele si ca voi aduce in Consiliul Local acea determinare necesara in rezolvarea tuturor problemelor.

R- Femeile au fost slab reprezentate in deliberativele locale in ultimele mandate. Credeti ca o pondere mai mare a reprezentantelor sexului frumos in Consiliul Local ar duce la imbunatatirea activitatii acestei structuri?

M.L.S.-Nu stiu daca o pondere mai mare a femeilor in Consiliul Local ar duce la imbunatatirea activitatii insa sunt convinsa ca ar avea ca efect cresterea echilibrului si a eficientei deliberativului. Barbatii stiu ca femeile sunt bataioase si ca pot sa-si impuna punctele de vedere gratie acestei calitati. Vom folosi avantajele de care dispunem pentru a promova si sustine cit mai multe proiecte de interes public. Vreau sa mai spun ca o prezenta feminina mai numeroasa in Consiliul Local este un lucru normal tinind cont ca femeile reprezinta ponderea in rindul populatiei municipiului Suceava.

R-Ce ati putea face pentru suceveni din calitatea de consilier local?

M.L.S.-Vreau in primul rind sa schimb atitudinea functionarului public fata de cetatean. Multi dintre functionari inca ii trateaza cu dispret si cu aere de superioritate pe cei care vin sa li se rezolve problemele. Este inadmisibil asa ceva atita vreme cit respectivii sint platiti din banii publici, deci din banii celor care apeleaza la serviciile lor. Trebuie sa se inteleaga odata pentru totdeauna ca functionarul se afla la dispozitia cetateanului si nu invers. E timpul ca functionarii publici sa invete ce inseamna respectul fata de cetatean. Apoi vreau sa promovez niste proiecte care sa conduca la infrumusetarea municipiului resedinta de judet pentru ca doresc ca Suceava sa fie o oaza de verdeata.

R- Care ar fi mesajul dumneavoastra pentru cetatenii municipiului Suceava?

M.L.S.-In primul rind vreau sa le spun sa se prezinte la vot si sa nu lase pe altcineva sa decida in locul lor. Nu este moral sa ceri socoteala unui ales local daca nu te-ai prezentat la vot. As putea sa le spun sa voteze echipa PUR, o echipa cu oameni tineri, realisti, buni profesionisti, care au solutii la problemele comunitatii si care stiu sa se bata pentru transpunerea lor in practica. Votind echipa PUR, votati practic viitorul.


Intră acum și în grupul de