Vezi ce au reclamat angajatii TPL Suceava prefectului Florin Sinescu


Intră acum și în grupul de

Comisia de Dialog Social Suceava a fost convocată, vineri, la Prefectura Suceava, ca urmare a solicitării venite din partea Sindicatului Autobuzul al SC TPL SA Suceava afiliat la Blocul Naţional Sindical – Filiala Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Suceava, şedinţa a fost prezidată de prefectul Sucevei, Florin Sinescu, şi a avut drept ordine de zi analiza problemelor semnalate de către reprezentanţii Sindicatului Autobuzul al SC TPL SA Suceava, respectiv blocajul societăţii de transport public local prin neîncasarea subvenţiei de la Primăria Suceava, concurenţa neloială şi nefiscalizată din partea operatorilor de transport privat, reînnoirea parcului auto al SC TPL SA şi creşterea salariilor angajaţilor societăţii la nivelul contractului colectiv înregistrat pe ramura transport.

sedinta CDS1

Referitor la neîncasarea subvenţiei de către societatea de transport public local, Ion Lungu primarul municipiului Suceava a precizat că până în prezent Primăria a achitat 24 de miliarde din bugetul pentru acest an, iar restul de 8 miliarde de lei urmând a fi achitate până la sfârşitul anului. De asemenea, potrivit primarului Ion Lungu, municipiul Suceava va avea un nou parc auto pentru transportul public, fiind demarate acţiuni în acest sens.

Reprezentanţii societăţii de transport public au solicitat luarea unor măsuri în ceea ce priveşte concurenţa neloială şi din partea operatorilor de transport privat, care efectuează curse pe rute în afara municipiului, dar preiau călători din staţiile din oraş. “Trebuie să convocăm operatorii de transport şi să trecem în revistă prevederile legale pentru transportul public local şi judeţean, după vom face o acţiune comună de control, împreună cu reprezentanţi ai ITM, ai poliţiei locale, ai Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava şi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier”, a declarat Florin Sinescu .

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat importanţa care trebuie acordată siguranţei în trafic, referindu-se la necesitatea reamenajării unor staţii de autobuz din municipiul Suceava care nu sunt prevăzute cu alveole, iar autovehiculele de transport local staţionează pe banda de transport. Potrivit precizărilor făcute de primarul municipiului Suceava Ion Lungu, reamenajarea acestor zone este prevăzută în proiectul de amenajare.


Intră acum și în grupul de