Am infiintat sectia de ortopedie- traumatologie a Spitalului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Reporter-Domnule Savescu, candidati pentru o functie de consilier judetean de aceea va rog sa va prezentati electoratului sucevean.

Constantin Savescu

-Am 60 de ani, sunt absolvent al Facultatii de Medicina din Iasi si in prezent conduc sectia de ortopedie- traumatologie a Spitalului de Urgente Suceava. Sunt casatorit, am o fata casatorita la rindul ei, ambii medici, si ce e mai important pentru mine este ca am o nepotica ce a intregit din plin viata de familie. Am sustinut numeroase concursuri si examene care mi-au permis promovarea in functia de asistent universitar la Clinica de ortopedie a Spitalului de Urgente din Iasi. La Spitalul Judetean Suceava lucrez din 1981, initial in cadrul sectiei de chirurgie generala, unde am avut doar citeva paturi de ortopedie. Pot spune cu satisfactie ca am infiintat actuala sectie de ortopedie- traumatologie in care se efectueaza interventii chirurgicale de complexitatea si cu rezultatele celor din clinicile universitare. Sint membru PUR de anul trecut. Am optat pentru PUR deoarece are o doctrina cu care ma identific in totalitate, desfasoara o politica neagresiva, bazata pe realizarea performantelor individuale ce se rasfring implicit in viata de familie. Imi place acest partid pentru ca promoveaza femeia si tineretul dindu-le sanse multiple de afirmare, nu face compromisuri si lupta pentru adevar.

R-Care a fost motivatia ce a stat la baza hotaririi dumneavoastra de a candida?

C.S.-Hotarirea de a ajunge consilier judetean are doua motivatii. In primul rind aceea de a urmari indeaproape ca omul bolnav sa se bucure de toate drepturile pe care i le ofera asigurarea de sanatate, adica sa fie tratat corespunzator si sa fie respectat. Consider absolut degradant cozile la farmacii pe care bolnavii, indeosebi cei in virsta, sint nevoiti sa le faca in fiecare luna pentru procurarea medicamentelor compensate. Alta motivatie ar fi promovarea unei legislatii in care furtul de orice natura sa fie aspru pedepsit, iar valorile morale sa se reaseze pe fagasul corect.

R-Activati intr-un sector de activitate care se confrunta in prezent cu mari probleme, sanatatea. Cum vedeti rezolvarea problemelor majore ale acestui sector?

C.S.-Sistemul sanitar se afla in prezent intr-o profunda criza determinata de insuficienta fondurilor alocate, proasta gestionare din diferite motive a acestora, tergiversarea privatizarii tuturor serviciilor anexe, spalatorie, bucatarie, laboratoare, care ar imbunatati substantial conditiile de spitalizare. Au existat momente de maxima dificultate ce au impus ca prin contributia baneasca a personalului medico-sanitar sa se cumpere materiale sanitare, lenjerie sau sa se igienizeze saloanele. Rezolvarea problemelor ar putea veni prin privatizarea serviciilor amintite, prin controlul riguros al calitatii actului medical, promovarea tinerilor specialisti pe criterii de valoare profesionala si morala si obtinerea unor fonduri suplimentare prin oferta de servicii contra cost desfasurate in spital.

R-Credeti ca puteti sprijini sistemul sanitar din postura de consilier judetean?

C.S.-In calitate de consilier judetean pot in mod direct sa cunosc deficientele institutiilor care au obligatia de a actiona in scopul ocrotirii sanatatii si sa determin remedierea lor. De asemenea, pot aduce la cunostinta forurilor superioare toate cerintele omului bolnav ce va trebui tratat la nivelul medicinei moderne sub toate aspectele.

R-Care ar fi mesajul dumneavoastra catre electori?

C.S.-Mesajul meu pentru toti cetatenii cu drept de vot este acela de a se prezenta la urne in data de 6 iunie. Este un drept consfintit de Constitutie si avem datoria morala daca vrem sa traim mai bine sa mergem la vot. Votind Partidul Umanist Roman veti avea garantia ca transformarile pe care cu totii le dorim vor deveni realitate, ca dezvoltarea micilor intreprinzatori va crea baza cresterii nivelului de trai , ca adevarul va fi crezul politic al echipei PUR. Viitorul dumneavoastra poate fi alaturi de PUR.


Intră acum și în grupul de