Primarul Sucevei: Doar 30 la suta dintre asociatiile de proprietari sunt cu platile pentru utilitati in grafic


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că populaţia municipiului are datorii totale de peste 20 de milioane de lei faţă de Termica SA şi faţă de ACET SA, arătând că normal ar fi ca populaţia să achite utilităţile de care beneficiază.

Ion Lungu2

Lungu a spus într-o conferinţă de presă că noua firmă care se va ocupa cu distribuţia şi transportul energiei termice în municipiu va fi obligată să încheie contracte individuale cu beneficiarii astfel încât să nu fie afectaţi consumatorii care plătesc din cauza unor persoane care nu achită contravaloarea serviciilor primite.

El a arătat că, în prezent, din 110 asociaţii, doar 28 de asociaţii îndeplinesc cerinţele privind plata utilităţilor, datoriile totale ale populaţiei faţă de Termica SA şi ACET SA fiind de peste 20 de milioane de lei. „Nu ţinem pe nimeni cu forţa în sistemul centralizat”, a spus Ion Lungu care a menţionat că cine nu plăteşte va fi debranşat.

El a subliniat că o parte dintre asociaţiile de proprietari sunt cu plăţile la utilităţi la nivelul anului 2012, iar altele la începutul anului 2013, fiind întârzieri mari la plata facturilor.

Primarul a mai spus că în şedinţa CL Suceava de joi urmează să se stabilească cadrul în care se va transfera serviciul de distribuţie şi transport a energiei termice de la Termica SA spre un nou operator care ar urma să fie selectat în urma unei licitaţii.

Lungu şi-a exprimat încrederea că până în aprilie 2014 va fi selectat noul operator al municipiului Suceava şi că se va intra în normalitate.

 


Intră acum și în grupul de