Acasă Actualitate Caii din Galanesti, Volovat si Marginea vor fi dotati cu microcipuri

Caii din Galanesti, Volovat si Marginea vor fi dotati cu microcipuri


Intră acum și în grupul de

El a spus ca inmatricularea cabalinelor face parte dintr-un program national al Agentiei Nationale Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor care presupune individualizarea acestor animale si supravegherea miscarii cailor atit pe teritoriul Romaniei, cit si in cazul celor exportati. Cimpan a mai spus ca pina la sfirsitul acestui an urmeaza ca intregul efectiv de cai existent la nivelul judetului sa fie dotat cu asemenea microcipuri.

Cimpan a declarat ca de la inceputul acestui an un numar de 135 de cabaline au fost inmatriculate in judet, din care 108 la caii anemopozitivi(diagnosticati cu anemie infectioasa).



Directorul DVSA Suceava a spus ca cele 1000 de microcipuri vor fi implantate cailor din comunele sucevene Galanesti, Volovat, Marginea.

Cimpan a precizat ca dupa luna iulie, caii dotati cu microcipuri vor intra in baza nationala de date . Directorul DVSA Suceava a explicat ca microcipurile sint amplasate in regiunea gitului, sub piele, fiind singura metoda nedurereroasa de individualizare cunoscindu-se faptul ca acest animal este foarte sensibil la durere.

” Microcipurile permit aflarea zonei de provenienta a cailor precum si a antecedentelor epidemiologice”, a mai spus Cimpan.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version