A fost ales noul Birou Executiv al Consiliului Judetean al Elevilor Suceava


Intră acum și în grupul de

vot-001Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava a găzduit miercuri, Adunarea Generală a CJE Suceava la care au participat președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor și consilierii educativi din liceele din județ, informează prof. Tatiana Vîntur, inspector educaţie permanentă.

Potrivit sursei citate, agenda evenimentului a cuprins istoricul și evoluția CJE Suceava, prezentarea activităților desfășurate în anul școlar 2012-2013 și alegerile pentru noul Birou Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Suceava.

Pentru candidaturile în Biroul Executiv al C.J.E. Suceava elevii s-au înscris pe platforma online (www.wedu.ro), au întocmit și prezentat comisiei de validare un dosar de candidatură și au susținut candidatura în plenul CJE Suceava, făcând referire la planul de acțiune și strategia de dezvoltare a CJE Suceava.

Tatiana Vîntur susţine că, după exercitarea votului de către elevi, noul Birou Executiv al CJE Suceava are următoarea componență: Tudor Găitan, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (preşedinte), Rareş Florin Ionescu, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” C. Moldovenesc (vicepreşedinte), Loredana Costea, de la Liceul Teoretic „I.Luca” Vatra Dornei (vicepreşedinte), Beatrice Gherasim, de la Colegiul Național „Dragos Voda” C. Moldovenesc (vicepreşedinte), Elizabetha Rusu, de la Colegiul „Al. cel Bun” Gura Humorului  (vicepreşedinte), Andreea Dominte, de la Colegiul Național „Dragos Voda” (secretar), Gabriela Calance, de la Colegiul „A. Motrescu” Rădăuți (Concursuri şcolare şi extraşcolare), Claudiu Lucescu, de la Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava (Cultură, Educaţie şi Programe Şcolare), Ciprian Sebastian Ungureanu, de la Colegiul National de Informatica „Spiru Haret ” Suceava  (Sport şi Programe de Tineret), Ionela Ruşti, de la Coiegiul Tehnic Rădăuți (Avocatul Elevului) şi Nicoleta Matei, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Suceava (Mobilitate, Informare, Consiliere).

“Noul președinte al CJE Suceava, Tudor Găitan, elev în clasa a X-a, la Colegiul Național << Petru Rareș >> Suceava a propus pentru anul școlar 2013 – 2014 o nouă ediție a << Atelierelor cunoașterii >> și activități pentru dezvoltare personală și de leadership, o îmbunătățire a comunicării cu elevii din consiliile școlare din licee și o mai bună vizibilitate de a acestui for în mass-media.

Adrian Lazarec, fostul președinte al CJE Suceava, a accentuat ideea de continuitate și de reprezentativitate a elevilor, de implicare locală, regională și națională, fiind convinși că împreună pot schimba lumea. Concluzia elevilor arată că << Viziunea fară acţiune este doar un vis. Acţiunea fară viziune este doar un timp pierdut. Viziunea însoţită de acţiune poate schimba lumea! >> ”, a subliniat Vîntur.

Alegerile pentru Consiliul Județean al Elevilor (CJE) s-au desfășurat în conformitate cu  Strategia naţională a Consiliului Național al Elevilor (CNE), a Regulamentului de organizare şi funcţionare a CNE aprobat prin OM nr. 4274/ 26 iunie 2010 și a Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor în cadrul Consiliilor Elevilor.


Intră acum și în grupul de