Doua drumuri comunale din Zvoristea, distruse complet la inundatiile din 2010, refacute cu bani europeni


Intră acum și în grupul de

Recepţia lucrărilor la două drumuri comunale din comuna suceveană Zvoriştea, distruse complet în urma inundaţiilor din vara anului 2010, a avut loc, vineri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

nechifor

Potrivit acestuia, finanţarea, de 972.000 de euro, a fost asigurată prin măsura 3.2.2. D din cadrul PNDR privind refacerea infrastructurii rurale. „Era o investiţie necesară pentru că cele două drumuri comunale, care au fost distruse complet la inundaţii, sunt importante pentru locuitorii din localitate”, a spus Nechifor.

Lucrarea, care trebuia să fie realizată în 9 luni a fost realizată în trei luni şi jumătate, reprezentanţii firmei constructoare arătând că s-au mobilizat pentru a executa lucrările în cel mai scurt timp.

Prin acest proiect au fost refăcute drumurile comunale pe o lungime de şapte kilometri, fiind realizate şi şanţuri dalate.

Inundaţiile şi alunecările de teren produse în 2010 în judeţul Suceava, au provocat pierderi de peste 350 de milioane de lei în 72 de localităţi fiind afectate cinci mii de case, afectate, avariate sau distruse drumuri naţionale, judeţene, comunale şi străzi pe lungimi totalizând sute de kilometri, căi ferate şi terasament al căii ferate, 151 de poduri, din care 144 de poduri rutiere şi şapte feroviare, 610 podeţe din care 599 rutiere şi 11 feroviare, au fost distruse patru baraje, au fost afectate lucrări de îndiguire, staţii de captare a apei sau staţii de epurare, reţele de comunicaţii, reţele de distribuţie şi transport a gazelor naturale, reţele de înaltă, medie şi joasă tensiune.


Intră acum și în grupul de