Soseaua ocolitoare a Sucevei ocoleste si termenul de 17 noiembrie cand ar fi trebuit data in folosinta


Intră acum și în grupul de

Firma care construieşte şoseaua de centură a municipiului Suceava nu a finalizat lucrarea la termenul pe care l-a anunţat în discuţiile  cu autorităţile judeţene, care este 17 noiembrie, iar preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, arătat recent că dialogul autorităţilor cu firma constructoare nu este unul extraordinar.

Autorităţile judeţene au cerut firmei care realizează şoseaua de centură a municipiului Suceava ca măcar în luna august să pună în funcţiune tronsonul care face legătura între drumul european E 85(DN2) din zona Pătrăuţi şi drumul european E 576.(DN 17)

La o inspecţie realizată în luna iulie, Cătălin Nechifor spunea că mizează pe bunăvoinţa celor implicaţi să reuşească să găsească soluţia tehnică pentru a deschide tronsonul DN 2-DN 17 mai repede.

Şeful administraţiei judeţene a explicat că este necesar să fie deschis cât mai repede posibil acest tronson pentru descongestionarea traficului din municipiul Suceava, subliniind că oraşul este supraaglomerat şi se creează ambuteiaje.

Pe de altă parte, Radu Iordachi, care reprezintă CNADNR din partea firmei de consultanţă angajată de companie, a declarat că cele trei tronsoane ale lucrării vor fi finalizate până în 15 noiembrie. El a spus că s-a renunţat la soluţia de a inaugura centura Sucevei pe tronsoane pentru că vor trebui realizate toate marcajele separat şi că se demobilizează constructorul.centura1

Potrivit consultantului, în luna iulie, lucrarea era realizată în proporţie de 80 la sută.

Şi Nechifor susţinea la acea vreme că firma constructoare s-a mobilizat şi că lucrările avansează.

Ulterior, entuziasmul conducerii judeţene s-a diminuat după ce a constatat că lucrările stagnează şi că nu sunt şanse ca şoseaua de centură să fie finalizată conform graficului stabilit.

Mai mult, firma de construcţii nu a executat nici măcar lucrarea de realizare a unui sens giratoriu la supra-traversarea DN 17 în zona Şcheia unde din cauza soluţiei tehnice proaste s-au produs mai multe accidente din care unul cu trei morţi.

 

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat, recent că nu poate spune când se vor finaliza lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava, în condiţiile în care firma care realizează construcţia a anunţat mai multe termene, ultimul fiind 17 noiembrie. „Nu avem un dialog extraordinar cu constructorul”, a spus preşedintele CJ Suceava, într-o conferinţă de presă, menţionând că beneficiar al lucrării este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi nu Consiliul Judeţean Suceava.centura3-001

Nechifor a precizat că a cerut constructorului să se focalizeze pe finalizarea tronsonului al treilea al acestei şosele, cel mai important şi care face legătura între E 85 dinspre Siret şi E 576, dar că firma a decis însă să lucreze extins pe toate tronsoanele. „Pentru că nu sunt beneficiar, nu prea am calităţi acolo să cer prea multe. Asta e colaborarea. Nu am nici o pârghie de control sau presiune. Eu am încercat doar să îi ajut”, a ţinut să sublinieze şeful administraţiei judeţene, care a menţionat că bani pentru lucrări sunt şi compania nu pierde bani lucrând la acest proiect. El a mai adăugat că în vara acestui an firma a arătat că are capacitatea să se mobilizeze pentru execuţia lucrărilor, dar nu ştie care sunt motivele pentru care lucrările au stagnat.

 

În 22 mai, ministrul Dan Şova preciza, răspunzând senatorului PDL de Suceava Gheorghe Flutur privind finalizarea lucrărilor la şoseaua ocolitoare, că fondurile alocate pentru această investiţie în 2013 sunt de 75,2 milioane de lei, iar în condiţiile suspendării lucrărilor în iarna 2012-2013, estimarea pentru finalizarea lucrărilor este 5 octombrie 2013.

 

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze, potrivit contractului, în 12 iulie 2012. Din cauză că traseul şoselei a fost ales greşit în două zone a fost nevoie de lucrări suplimentare, fiind realizate două lucrări de consolidare a terenului ceea ce a permis prelungirea termenului de finalizare a construcţiei, ultimul termen fiind 17 noiembrie.

Autorităţile judeţene sunt încă încrezătoare că şoseaua de centură a municipiului Suceava va fi dată în folosinţă în primăvara anului viitor ceea ce înseamnă că cei 11 kilometri de drum se realizează în aproape şase ani.centura sosea


Intră acum și în grupul de