Lungu: „O firma din Ilfov vrea sa ne dea sa folosim gratuit, timp de doua saptamani,un autobuz electric”


Intră acum și în grupul de

ion lungu

Conferinta de presa la Primaria Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei:

Multumesc consilierilor care au votat pentru demararea procedurilor pentru distributia si transportul apei calde si a caldurii. Cel mai devreme inceputul lunii decembrie, vom aproba studiul de oportunitate si caietul de sarcini. Noi, azi, platim pierderile. TERMICA ne-a trimis o noua adresa pentru a prelua distributia.

Vestea buna e ca din seara asta porneste cazanul pe biomasa si va ramane in functiune. Si daca lucrurile intra in normal, saptamana viitoare pornim si a doilea cazan si oricat va fi de frig afara, se poate incalzi orasul.

Nu vom majora taxele si impozitele locale. Pentru anul viitor vom mentine bonificatia pentru persoanele fizice si juridice. Raman la ideea ca taxa de salubritate ar trebui majorata. Mult populism pe subiect, dar am sa incerc sa discut cu consilierii. Avem cea mai mica taxa din tara. Macar la 5 lei ar trebui sa majoram.

O firma din Ilfov vrea sa ne dea timp de doua saptamani, sa folosim gratuit, un autobuz electric. Va ramane mai multe zile si vrem sa ne convingem de manevrabilitatea lui si de costurile pe care le implica. Vrem sa vedem ce poate face si cum se gestioneaza. Ne-am dat acordul sa vina si sa faca 15 zile prezentarea.

Suceava a fost nominalizat sa organizeze Festivalul international de Film de Amatori din anul 2016. Am castigat in fata Constantei, cheltuielile noastre sunt minime. Ne trebuie o sala mare de 300 de locuri pentru proiectii. Este un eveniment cultural important.

Am propus clasarea in regim de urgenta a Casei de Cultura ca monument istoric. De ani de zile, acolo numai cultura nu se mai face. Desi am vrut sa colaboram si sa facem ceva, acolo nu s-a putut. In perspectiva optimista, as vrea sa slavam si sa avem ce prelua candva. Trag nadejde ca va reveni la municipalitate.

Dac un apel la mass-media sa ne sprijine sa salvam Casa Culturii. Asa cum lucrurile acolo nu e in regula.”


Intră acum și în grupul de