Dotari de exceptie la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava


Intră acum și în grupul de

Seful Sectiei de Cardiologie , medicul primar Mihai Creteanu a declarat ca acest aparat , in valoare de aproximativ 170 000 de euro , urmeaza sa fie instalat, la inceputul saptaminii viitoare , de o firma specializata , iar patru din cei sase medici cardiologi ai sectiei participa in aceste zile la Bucuresti la cursuri de instruire pentru utilizarea acestui aparat.

El a subliniat ca aparatul Doppler cu ultrasunete permite, printre altele, explorarea inimii in dinamica, dimensiunilor vaselor de singe si a cavitatilor, precum si depistarea unor tumori intracavitare.

Seful Sectiei de Cardiologie a spus ca doua aparate Holter care permit monitorizarea tensiunii si electrocardiogramei timp de 24 de ore, continuu, au intrat in dotarea acestei sectii.

El a explicat ca utilizarea aparatelor Holter ofera posibilitatea unei diagnosticari mai bune a tensiunii arteriale, a cardiopatiei ischiemice si a tulburarilor de ritm.

Dr. Creteanu a spus ca un alt aparat-un covor rulant , in valoare de 25 000 de euro, care permite efectuarea testelor la efort a pacientilor a fost repartizat acestei sectii printr-un program al Ministerului Sanatatii .

Directorul Spitalului de Urgenta „Sf.Ioan cel Nou” Suceava, medicul primar Sorin Hincu a declarat ca aceasta unitate spitaliceasca asigura asistenta medicala la standarde ridicate gratie dotarilor cu aparatura performanta de investigatie medicala din ultimii ani.El a spus platoul tehnic de investigatie medicala din spital corespunde standardelor de acreditare necesare pentru un spital de urgenta asa cum este cel din Suceava.

Hincu a spus ca pacientii din judetul Suceava care vor fi internati in acest spital vor putea beneficia si de o paleta larga de analize medicale care va fi asigurata de firma care a preluat Laboratorul de analize medicale al spitalului .


Intră acum și în grupul de