PSD este incoerent in ceea ce priveste aliantetele post electorale


Intră acum și în grupul de

Declaratia presedintelui Senatului este surprizatoare in contextul in care, in aceeasi zi, un alt lider al PSD l-a atacat pe presedintele PNL, Theodor Stolojan, numindu-l „hitlerist”.

„Maniera asta in care combate coruptia, stricta si – eu stiu – taiosenia, in care o spune asa, m-a facut sa ma gindesc la hitleristi. Este o parere strict personala”, a spus Viorel Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a invocat faptul ca PSD a fost primul partid care a infiintat PNA, a promovat Legea anticoruptie, a facut transparente declaratiile de avere, a dat Legea raspunderii ministeriale si Legea privind achizitiile publice prin sistem electronic.

Vicepresedintele PSD nu crede ca Stolojan este indreptatit sa se refere la combaterea coruptiei atita vreme cit, in perioada in care a fost ministru de Finante, in 1990-1991, a dat 14 milioane dolari din buget unei firme americane, unde fiul sau era actionar.

Liderul PNL a refuzat sa comenteze declaratiile lui Viorel Hrebenciuc, spunand ca nu se poate cobori la un asemenea nivel.

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, este de parere ca declaratia facuta de Nicolae Vacaroiu la Targu-Mures este o diversiune.

Eugen Nicolaescu sustine ca declaratia presedintelui Senatului trebuie interpretata prin prisma faptului ca la Mures protocolul de colaborare PSD-UDMR nu functioneaza:

Liderii PSD au facut in ultimul timp declaratii surprinzatoare in legatura cu posibilele aliante postelectorale care par sa fie destinate doar unui electoratului nehotarat si neavizat.

Daca la Bucuresti divergentele dintre partidul de guvernamant si cele din opozitie sunt aparent ireconciliabile, ajunsi in tara liderii PSD par mult mai dispusi sa negocieze aliante.

Recent, la Iasi, un alt membru din conducerea PSD s-a declarat dispus la o colaborare chiar cu PRM, partid acuzat in ultimii ani de atitudine antisemita si sovina dar cu care actualii guvernanti au colaborat in legislatura 1992-1996.


Intră acum și în grupul de