Cod Galben de vreme severa ce include Suceava si prevede răcirea accentuată a vremii, cu ninsori si intensificari ale vantului

ANM a emis duminică seara o avertizare cod galben de ninsori şi vânt puternic care include şi judeţul Suceava.

În intervalul 25-28 noiembrie în zona montană, iar în a doua parte a zilei de luni şi în Maramureş, nordul Crişanei şi al Moldovei şi local în Transilvania, vor predomina ninsorile. În aceste zone cantităţile de apă vor cumula pe arii restrânse 15…20 l/mp şi izolat vor depăşi 30 l/mp. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70…80 km/h, la munte şi trecător în nordul Moldovei, unde ninsoarea va fi viscolită.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o informare meteorologică pentru perioada 25-28 noiembrie privind răcirea accentuată a vremii cu ninsori şi intensificări de vânt.

ZAPADA - BRASOV

Astfel, în intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.

În a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni 25 noiembrie, precipitaţiile  se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni şi în regiunile vestice, nordice şi centrale.

În Carpaţii Meridionali şi Orientali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp. La munte şi trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice şi sud-estice, unde se vor atinge 55-65 km/h.