“Ziua Internationala a Copilului” a fost marcata la Dumbraveni


Intră acum și în grupul de

La invitaţia membrilor clubului „Europa, Casa noastră” din cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, şase reprezentanţi ai EUROPE DIRECT BUCOVINA SUCEAVA au fost prezenţi în ziua de 20 noiembrie 2013, de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, în liceul sucevean, informează prof. Romeo Bolohan.

Potrivit acestuia, invitaţii speciali le-au vorbit copiilor despre Uniunea Europeană  şi  Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană, despre misiunea, valorile şi viitorul României în UE, despre alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor precum şi despre drepturile copilului.

La activitate au participat 40 de elevi de gimnaziu şi 40 de elevi de liceu, întâlnirile fiind diferite. Toţi participanţii au primit materiale informative despre UE, iar cei mai atenţi au primit câte un Paşaport European. Activităţile s-au desfăşurat în două etape: pentru elevii de gimnaziu şi pentru cei de liceu. Această activitate face parte din Campania EUROPA, CASA NOASTRĂ, o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România derulată prin Chelgate Romania în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

“Campania urmăreşte să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri, implicarea în proiecte comunitare). Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România”, explică Bolohan.

În cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, acest proiect se derulează din ianuarie 2013, prin Clubul „Europa, casa noastră”, format din 40 de elevi din ciclul gimnazial, coordonaţi de prof. Romeo Bolohan.


Intră acum și în grupul de