Vezi in ce zone din judetul Suceava vor fi montati parazapezi

O mie de metri liniari de parazăpezi au fost repartizaţi luni, judeţului Suceava, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să mai sosească încă 10.000 de metri liniari, a declarat prefectul Florin Sinescu, arătând că s-a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru sezonul rece. „Imediat, se va trece la instalarea acestora,  pe porţiunile de drum unde în fiecare iarnă, zăpada şi viscolul au creat probleme”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

El a explicat că în apropierea acestor zone au fost stabilite puncte de sprijin dotate cu personal, utilaje şi material antiderapant din dorinţa ca perioada de intervenţie să fie redusă la minim. Astfel de puncte vor fi amenajate la Poiana Ştampei, Ilişeşti şi Mestecăniş pentru DN 17, la Capu Codrului pentru DN2E şi la Ratoş pentru DN2.

 Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice iernii, pe perioada atenţionării cod galben, la Prefectură va funcţiona Centrul Operativ  Judeţean, care va pune totodată la solicitare, informaţii privind starea drumurilor. Datele de contact la care se pot obţine informaţii sunt tel. 0230 218022 şi e-mail: situatii.urgenta@prefecturasuceava.ro.

„Este important că avem în acest moment încheiate contracte de prestări servicii de deszăpezire pe drumurile naţionale şi judeţe, iar la nivelul autorităţilor locale avem la dispoziţie un număr de 362 de utilaje pentru intervenţie. Fac apel la conducătorii auto să îşi echipeze corespunzător maşinile cu anvelope pentru iarnă şi să se informeze în prealabil de starea drumurilor, pentru ca deplasarea să se facă în condiţii de siguranţă”, a mai spus Sinescu.

parazapezi (1)

parazapezi