Aproape 1500 de cadre didactice sucevene s-au inscris la titularizare


Intră acum și în grupul de

El a spus ca ISJ Suceava a scos la concurs un numar de 499 de posturi titularizabile , un numar de 534 posturi temporar vacante si 78 de posturi rezervate .

Slevoaca a precizat ca numarul cadrelor didactice inscrise pentru acest concurs este de 1490 fata de 2577 inscrisi anul trecut.

El a explicat ca un numar de 300-400 de persoane care au obtinut la concursul de anul trecut note peste sapte si li se mentin posturile si in acest an, au dreptul la continuitate , deci nu a mai fost nevoie sa se inscrie la concurs.

Totusi, inspectorul scolar general adjunct a subliniat ca numarul celor inscrisi la concurs in acest an este mai mic fata de anul trecut aratind ca unele cadre didactice au preferat sa se orienteze spre alte profesii cum ar fi cea de translator sau din sectorul privat, iar altele au mers la munca in strainatate.

El a spus ca si in acest an, concurenta cea mai mare va fi la disciplinele istorie unde s-au inscris 80 de candidati pentru sase posturi titularizabile si opt netitularizabile, iar la geografie s-au inscris 46 de candidati pentru doua posturi titularizabile si sapte netutularizabile.

Slevoaca a precizat ca pentru posturile de invatatori s-au inscris 426 de persoane fata de 780 cit s-au inscris anul trecut.

El a apreciat ca numarul celor inscrisi la disciplinele limba si literatura romana si engleza este in crestere fata de anul trecut.


Intră acum și în grupul de