Un tanar care era la furat intr-un depozit de furaje din Clit a scapat de emotie o tigara aprinsa si a provocat un puternic incendiu(VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O tonă de porumb şi 150 de baloţi de paie au ars, luni, într-un puternic incendiu produs la un grajd în localitatea suceveană Clit, iar alţi 150 de baloţi, de 60 de tone, s-au degradat, pompierii reuşind să stingă focul după o intervenţie de aproximativ 17 ore.

Incendiul a fost provocat de la o ţigară scăpată din gură de un tânăr de 17 ani care furase, împreună cu alţi doi tineri, de 16 şi 19 ani, un motofierăstrău din grajdul respectiv care aparţinuse fostului CAP Clit.

Poliţiştii au stabilit că trei tineri au mers în noaptea de duminică spre luni la un grajd unde sunt depozitate furaje din fostul CAP din Clit şi au furat un motofierăstrău. Unul dintre ei, de emoţie, a scăpat ţigara aprinsă şi pentru că dorea să plece cât mai repede din zonă nu a mai căutat-o pentru a o stinge, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

De la ţigara scăpată a izbucnit incendiul în care a ars mare parte din depozitul de furaje, 60 de tone de fân, o tonă de porumb şi s-au degradat alte 60 de tone de fân.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau acoperişul clădirii şi o şiră formată din baloţi de fân, existând pericolul de propagare la un adăpost de animale şi alte bunuri depozitate în apropiere.

Flăcările au fost localizate în timp scurt însă, din cauza cantităţii foarte mari de fân, care trebuie răscolit pentru a nu reizbucni focul, intervenţia de stingere a incendiului s-a întins pe o perioadă de mai multe ore.

Au ars aproximativ 910 metri pătraţi din acoperişul construcţiei (pe structură de beton şi învelitoare din azbociment, în suprafaţă totală de 1.400 metri pătraţi), 150 de baloţi de paie (aproximativ 60 de tone de fân) şi circa o tonă de porumb. S-au degradat alţi 150 de baloţi de paie.

În ciuda violenţei cu care s-a manifestat incendiul, pompierii au salvat adăpostul de animale, restul depozitului de furaje, aproximativ 10 tone de fân, 15 tone de ştiuleţi de porumb, un banzic (utilaj pentru debitat lemn), o volă şi alte bunuri, a informat ISU Suceava.

Tânărul care a provocat incendiul a fost reţinut de poliţişti fiind cercetat pentru distrugere prin incendiere şi furt, motofierăstrăul furat de acesta fiind recuperat.


Intră acum și în grupul de