Opt din cele noua inventii ale sucevenilor au fost premiate la Salonul National de Inventica pentru Tineret 2013


Intră acum și în grupul de

USVOpt din cele nouă invenţii cu care au participat tinerii suceveni la cea de-a XI-a ediţie a Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret 2013 au fost premiate.

Potrivit mts.ro, în cadrul acestui eveniment organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, peste 30 de echipe de tineri inventatori din întreaga ţară au concurat pentru cea mai bună invenţie a anului din domeniile “Creaţie Tehnică”, “Tehnologia informaţiei” şi “Ştiinţe aplicate”.

Astfel, la „Creaţie Tehnică”, echipa USV, coordonată de prof. Călin Ciufudean şi Corneliu Buzduga, a obţinut Premiul III, cu lucrarea „Sistem pentru monitorizarea calităţii surselor de apă potabilă”. Din echipă au făcut parte: Constantin Filote , Sergiu Paţa , Liviu Orhei , Torac Mitric Abel Lucian, Galina Marusic.

USV2Sursa citată arată că, la categoria „Tehnologia Informaţiei”, echipa MiCeDo (Ceobanu Mircea Florin, Miron Dorin Andrei Beniamin) a obţinut Premiul III pentru lucrarea  „Utilizarea MNT pentru amenajarea unor trasee de cicloturism în Obcina Mestecăniş”. La aceeaşi categorie, echipa ABL-SAFE ( Torac Mitric Abel Lucian, Sergiu Paţa, Lucian Luncaşu, Ştefan Pavă), condusă tot de profesorii Călin Ciufudean şi Corneliu Buzduga, a obţinut Menţiune, pentru lucrarea „Sistem automat pentru estimarea riscului de avalanşă”. Menţiune au obţinut şi sucevenii Vlad Daniel Pavel şi  Ionatan Lavric cu lucrarea „Sistem de vizualizare în timp real a securităţii unei clădiri”.

Echipa USV a obţinut şi un meritoriu Premiu II, la categoria „Ştiinţe aplicate”, cu lucrarea „Sistem inteligent pentru sortarea PET-urilor” (Călin Ciufudean, Corneliu Buzduga, Bogdan Senciuc, Adrian Ursulică, Teodor David, Zaharie Butucel).

La aceeaşi categorie, sucevenii au mai obţinut – Premiul III, cu lucrarea „Sistem de evaluare a echilibrului pentru antrenamentul sportivilor” (prof. Dan Milici, Narcis Dumitraşcu), Menţiune, cu lucrarea „Pompă electrochimică cu celulă de combustie cu membrană de schimb de protoni”, respectiv o altă Menţiune, cu lucrarea „Sistem de irigaţie cu pompe electrochimice” (Mihaela Poienar).


Intră acum și în grupul de