Interviu cu primarul municipiului Suceava, Marian Ionescu


Intră acum și în grupul de

Reporter- De ce mai candidati pentru un nou mandat?

Marian Ionescu-Este prima data cind sucevenii doresc ca un primar al municipiului sa fie reales pentru inca un mandat, sa existe o continuitate in administrarea orasului. Aceasta dorinta a sucevenilor ca actualul primar sa continue sa gestioneze problemele municipiului este confirmata de toate sondajele de opinie, ale tuturor partidelor sau de centre independente de studii. De aceea, candidatura mea vine pe o puternica sustinere din partea populatiei municipiului si pe o dorinta a cetatenilor acestui oras de a fi finalizate proiectele incepute de mine.

Reporter- De unde stiti ca nu este altcineva care sa rezolve problemele orasului mai bine ca dumneavoastra?

Marian Ionescu-Am studiat si eu cu atentie ofertele electorale ale contracandidatilor mei si am constatat ca nu doresc decit sa ajunga primari, fara sa aiba nimic concret in spatele unor promisiuni. Ei nu doresc decit sa demoleze ceea ce s-a facut deja. Promisiunile lor nu se bazeaza pe proiecte realiste ci sint doar niste vorbe aruncate in vint, in speranta ca vor pacali alegatorii sa le dea votul. Atit in dezbaterile electorale cit si in aparitiile in presa, contracandidatii mei au aratat ca nu au minime cunostinte de administratie publica locala, ca nu stapinesc deloc arta de a conduce un oras de marimea Sucevei.

Reporter-Dar dumneavoastra stapiniti arta de a administra cel mai important municipiu din judet?

Marian Ionescu– Acum patru ani de zile sucevenii m-au investit in aceasta functie pentru ca au crezut in mine si in programul pe care l-am propus. Atunci am subliniat ca Suceava va deveni un important oras pe harta tarii daca voi avea la dispozitie cel putin doua mandate. Eu ceea ce am promis am si facut si asta pentru ca promisiunile mele vin in urma unei analize corecte si realiste a posibilitatilor pe care le are Suceava de a se dezvolta. Sintem la mijlocul unui drum la sfirsitul caruia Suceava se va alatura unor orase precum Timisoara, Cluj Napoca, Brasov, Iasi sau Bacau unde primarii au fost alesi pentru mai multe mandate. Locuitorii acelor orase au inteles ca pentru o dezvoltare serioasa este nevoie de continuitate in administratie. Eu chiar asta ofer si pentru asta sucevenii sint alaturi de mine. De aceea spre PSD Suceava au venit foarte multi suceveni si ii avem pe cei mai buni candidati pentru functia de consilier local.

Reporter-Sugerati ca aveti o echipa de consilieri locali puternica?

Marian Ionescu-Nu sugerez, ci afirm cu toata taria ca pe lista noastra de consilieri locali sint cei mai buni candidati. Am facut o echipa puternica pentru ca o administratie serioasa se face cu un sprijin important in Consiliul Local Suceava. De aceea este necesar ca in viitorul Consiliul Local, PSD, formatiunea politica pe care o reprezint, sa aiba cit mai multi reprezentanti astfel incit programele si proiectele pentru dezvoltarea orasului sa aiba sprijin politic si finalitate. La fel de important pentru cetateni este ca administratia judetului sa sprijine proiectele municipalitatii, iar asta se poate face doar cu o conducere majoritara PSD la nivelul Consiliului Judetean Suceava. S-a vazut ca in ultimii patru ani, municipiul Suceava a avut sprijin din partea conducerii Consiliului Judetean si a fost inclus in cele mai importante programe de dezvoltare la nivel judetean. De aceea, daca suceveanul doreste intr-adevar binele Sucevei si transformarea acestui municipiu intr-un oras european, trebuie sa ma voteze pe mine, dar si listele PSD pentru Consiliul Local si Consiliul Judetean.


Intră acum și în grupul de