Centru de Protezare si Ortezare functional la Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul spitalului sucevean , Sorin Hincu a declarat, marti, ca pentru a veni in sprijinul persoanelor care au un handicap din nastere sau dobindit si care au nevoie de anumite proteze, spitalul a pus la dispozitia unei firme specializate doua camere la parterul spitalului care a efectuat amenajari si va fi functional in aceasta saptamina.

El a explicat ca pentru multe din handicapurile dobindite , abordarea si gindirea protezarii se va putea face in timp ce pacientul este internat in spital prin consultarea specialistilor acestui centru.

Hincu a spus ca prin functionarea centrului de protezare si ortezare care este singurul de acest gen din judet, persoanele cu handicap sau apartinatorii acestora nu trebuie sa se mai deplaseze in alte centre pentru a achizitiona diverse tipuri de proteze.

Seful Centrului de Protezare si Ortezare Suceava, Alin Opincaru, bioinginer medical , a declarat ca investitiile pentru amenajarea acestui spatiu sint de aproape 600 de milioane de lei, la care se adauga un audiometru in valoare de 3500 euro pentru masurarea gradului de afectare a auzului. Opincaru a mai spus ca protezele sint de productie elvetiana , iar materiale folosite sint produse in Italia. El a subliniat ca specialistii acestui centru vor colabora cu cei ai altor centre similare din Bucuresti si Oradea.

Opincaru a precizat ca centru dispune de un spatiu special amenajat pentru audiometrie, un atelier si un cabinet de informare si consultatii.


Intră acum și în grupul de