Investitii importante la Spitalul de Urgenta Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul general Medicover Romania, Virgil Ivan, a declarat ca valoarea totala a investitiei constind in lucrari de amenajare si dotare tehnica de ultima generatie la Laboratorul de analize medicale al Spitalului Judetean Suceava este de 15 miliarde de lei, sumbliniind ca in actualele conditii, laboratorul ofera posibilitatea efectuarii unei game mult mai largi de analize medicale fata de perioda de dinainte de preluare. Totodata, personalul laboratorului beneficiaza de formare continua prin participarea la cursuri de specialitate.

El a spus ca pentru pacientii care se prezinta in ambulatoriul spitalului sucevean , dar si pentru cei care doresc sa-si faca analize contra cost a fost amenajat un spatiu special pentru recoltare la parterul spitalului , probele biologice recoltate fiind transmise printr-un sistem tip vacuum catre laborator. Ivan a spus ca in perioada urmatoare vor fi realizate investitii de aproximativ 15 miliarde de lei si pentru alte doua laboratoare de analize medicale de la Spitalele municipale din Cimpulung Moldovenesc si Radauti.

O alta investitie de aproximativ 450 000 euro realizata la Spitalul de Urgenta Suceava este un modul de spalatorie cu bariera igienica , unic in cadrul sistemului sanitar din Romania, acest obiectiv fiind realizat de o firma specializata, Electro Wave Industries . Spatiul in care functioneaza serviciul de spalatorie este amenajat si compartimentat astfel incit circuitul de preluare a rufelor murdare sa nu se intersecteze cu cel de predare al rufelor spalate.

Pentru realizarea asigurarea calitatii spalarii si uscarii rufelor din sectiile Spitalului Judetean Suceava au fost achizitionate masini de spalat noi, performante, in functie de tipul de lenjerie si detergenti profesionali destinati exclusiv spalarii rufelor de spital.

Reprezentantul firmei concesionare a Serviciului de Spalatorie a declarat ca , in curind, va fi implementat si un nou sistem de colectare a rufelor murdare din sectiile spitalului sucevean prin dotarea cu saci si carucioare speciale de productie germana.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Suceava, Cristian Irimie a declarat ca acest parteneriat reprezinta o solutie reala de crestere a calitatii actului de ingrijire medicala, aratind ca in conditiile intrarii in Uniunea Europeana nu se poate practica medicina ca in lumea a treia, de aceea asemenea investitii imbunatatesc si conditiile de lucru ale personalului medical din spital.

Prezent la Suceava la inaugurarea celor doua obiective , secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Iulian Popescu a apreciat colaborarea autoritatilor locale cu cele sanitare pentru realizarea acestui parteneriat public privat aratind ca modelul de la Suceava va putea fi util si altor judete ale tarii.


Intră acum și în grupul de