Pana de curent in tot judetul Suceava in urma unui incident al Transelectrica


Intră acum și în grupul de

stalp iluminat

O pană de curent care s-a produs luni după amiaza din cauza unei avarii la instalaţiile Transelectrica a afectat întreg judeţul Suceava, dar şi localităţi din Botoşani sau chiar Neamţ, potrivit unor surse din administraţia judeţeană.

Defecţiunea a fost cauzată de probleme tehnice ale Transelectrica, compania naţională de transport a energiei electrice şi nu din cauza condiţiilor meteo, au precizat sursele citate.

Distribuitorul de energie electrică în zonă, E.On, a anunţat că toate instalaţiile administrate de societate sunt funcţionale, iar avaria provine de la transportator.

Pe perioada cât nu a funcţionat alimentarea cu energie electrică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au intrat în funcţiune cele două generatoare electrice care au menţinut funcţionale compartimentele care necesită alimentarea permanentă cu energie electrică, în special urgenţele.

La ISU Suceava toate subunităţile din subordine au anunţat incidentul imediat ce s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică, reluarea furnizării fiind la ora 16.12.

ISU Suceava nu a avut nici o urgenţă în această perioadă care să fi provocat vreun eveniment, a declarat şeful ISU Suceava, col. Dan Hoffman.

Într-un comunicat de presă al Transelectrica se precizează că incidentul la LEA 110 kV Vereşti a fost determinat de un scurtciruit.

„In data de 02.12.2013, ora 15:16, ca urmare a unei defectiuni aparute in statia Suceava la celula aferenta LEA (linia electrica aeriana) 110 kV Veresti, in cursul manevrelor de redare in exploatare a acesteia, s-a produs un scurtcircuit care a condus la declansarea in statia Suceava (apartinand CNTEE Transelectrica SA)  a Transformatorului 2 – 250 MVA, 400/110 kV, respectiv a Autotransformatorului (AT) 200 MVA, 220/110 kV iar in statia Stejaru (apartinand SC Hidroelectrica SA) a AT 200 MVA, 220/110 kV, respectiv a grupurilor 5, 6 CHE Stejaru. Simultan au declansat mai multe echipamente in reteaua de 110 kV (apartinand E.ON Distributie Moldova) si grupuri la producatorii independenti si autoproducatorii din zona. Toate acestea au condus la ramanerea fara tensiune a judetelor Suceava, Botosani si unei parti a judetului Neamt pentru o perioada de 2,5 minute.La ora 15:19 reteaua de 110 kV a fost repusa sub tensiune, urmand ca echipele E.ON Moldova sa inceapa realimentarea tuturor consumatorilor.Cauza incidentului este in curs de analiza”, se arata în comunicatul Transelectrica.


Intră acum și în grupul de