Vezi aici ce au facut elevii jandarmi de la Falticeni, de Ziua Nationala a Romaniei!


Intră acum și în grupul de

Cadre şi elevi jandarmi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni au participat la festivităţile organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale în localităţile Suceava, Fălticeni, Dolhasca şi Gura Humorului, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei.

Potrivit sursei citate, manifestările au început la sediul şcolii, vineri, cu festivitatea de premiere a câştigătorilor competiţiei „Cupa 1 Decembrie”, desfăşurată în perioada 28 octombrie – 22 noiembrie şi a cuprins următoarele probe: tir, tenis de masă, volei, fotbal, concurs de patrule şi atletism (1000 m bărbaţi şi 800 m femei).

Câştigătorii probelor la care au participat cadrele militare ale şcolii sunt: plutonier adjutant şef Gheorghiţă Onisei – pentru proba de tir şi plutonier adjutant Nelu Aldea – tenis de masă.

Clasamentul general al competiţiei a urcat pe locul I elevii anului al II-lea, dintre care s-au remarcat elevii clasei 103.

Premiile obţinute – diplome, tricouri, cupe şi medalii – au fost acordate de către Asociaţia Clubul Sportiv „Şomuz” Fălticeni şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava.

În document se mai arată că, în aceeaşi zi, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale, locţiitorul comandantului şcolii, Ionel Postelnicu a fost înaintat la gradul de colonel înaintea expirării stagiului minim.

De asemenea, 21 de ofiţeri şi 24 de subofiţeri au fost recompensaţi cu „mulţumiri” şi „felicitări” pentru rezultatele obţinute în activitate.

Pentru rezultate bune la învăţătură şi comportament exemplar au fost recompensaţi 35 de elevi: 9 cu expunerea fotografiei la panoul de onoare al şcolii, 4 cu scrisori de mulţumire adresate părinţilor, 22 cu evidenţiere de către comandant în faţa colegilor.

„Cadre şi elevi jandarmi ai şcolii au participat duminică, 1 decembrie la manifestările dedicate sărbătoririi a 95 de ani de la Marea Unire în Suceava, Fălticeni, Dolhasca şi Gura Humorului. Începând cu ora 11.00, o subunitate de elevi a participat la ceremonialul militar şi religios desfăşurat în oraşul Dolhasca. De la ora 12.00, o altă subunitate a participat la Gura Humorului, iar Garda Drapelului de Luptă şi două subunităţi au făcut parte din dispozitivul de defilare în Suceava, împreună cu efective din M.A.I şi M.Ap.N.

Elevii jandarmi au defilat cu torţe începând cu ora 17.00, alături de cadre militare ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Aceştia au participat şi joi, 28 noiembrie la retragerea cu torţe care a încheiat manifestările dedicate sărbătoririi << Zilei Bucovinei >> organizată de Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului şi Primăria Suceava”, a completat cpt. Airinei.


Intră acum și în grupul de