Ponta prezinta planul de autostrazi care sa lege provinciile istorice in 2018. Bucovina nu exista


Intră acum și în grupul de

Premierul Victor Ponta a prezentat marţi planul Guvernului pentru sistemul de autostrăzi din România şi a arătat că doreşte ca în 2018 acestea să fie finalizate astfel ca la 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri să fie legate cu autostrăzi toate provinciile României.

Potrivit planului prezentat de premier partea de nord a ţării nu are nevoie de autostrăzi, în schimb, e nevoie de o autostradă care să lege Bucureşti de Craiova şi una care să lege Alexandria de Bucureşti.

 proiect autostrazi ponta_

Chiar în cadrul acestei prezentări, deputatul PSD Mădălin Voicu i-a făcut premierului o propunere prin care să se renunţe la proiectul construirii unei autostrăzi Bucureşti-Alexandria în condiţiile în care se face o autostradă spre Craiova. El l-a vizat astfel pe vicepremierul Liviu Dragnea care este din acea zonă şi a fost preşedinte al CJ Teleorman.

 

Premierul Victor Ponta a spus că doreşte ca acest plan de autostrăzi să fie aprobat printr-o lege.

De remarcat este că o lege adoptată încă din anul 2006, care prevede înfiinţarea autostrăzilor Siret-Suceava-Mărăşeşti şi Satu Mare-Dej-Bistriţa-Suceava, nu a fost până în prezent aplicată deşi Comisia Europeană a aprobat aceste culoare de transport.

Este vorba de Legea nr. 363 din 21 septembrie 2006 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional.

retea autostrazi aprobate prin lege


Intră acum și în grupul de