Patru ansambluri folclorice sucevene participa la Festivalul Intilniri Bucovine


Intră acum și în grupul de

Presedintele Uniunii Polonilor din Romania, deputatul Ghervazen Longher a declarat ca, in cursul zilei de luni, au plecat spre Polonia ansamblurile „Soloceanca” din Solonetul Nou, „Mala Poiana” din Poiana Micului, „Hora” din Suceava si „Flori de Sinziene” din Zaharesti. Potrivit unui protocol semnat in luna martie, la Suceava, de reprezentanti ai autoritatilor din Polonia, Ungaria, Ucraina si Romania, la festivalul care se desfasoara in patru etape, ansamblurile folclorice care reprezinta statele amintite vor sustine spectacole in aer liber si in sali, in orasele Jastrowie- Polonia, Bonyhad- Ungaria, Cernauti- Ucraina si Cimpulung Moldovenesc.

Directorul Centrului Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare Suceava, Pavel Blaj, a spus ca scopul acestui de festival este cunoasterea reciproca a etniilor care traiesc sau au trait in Bucovina, prin reprezentatii artistice si contacte interpersonale.

La aceastã editie a Festivalului „Intilniri Bucovinene” participa un numar de 28 de ansambluri folclorice din Romania, Ungaria, Ucraina, Slovacia, Polonia si Germania.


Intră acum și în grupul de